Lurkó UFC U16 – Kincsem SE U16 2–0 (0–0)
Lurkó UFC U16:
Varga B. (Répcei, 90.) – Hütter, Bódi, Ilnicki, Varga N. (Karáth, 63.) – Csóri, Kálócz, Kovács F. (Mayer, 90.) – Polgár B. (Gartner, 46.), Végh (Paukovits, 90.), Porkoláb (Nyőgéri, 57.). Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerzők: Végh (72., 1–0), Gartner (77., 2–0)

Futballünnep Lukácsházán: az osztályozós párosmérkőzés első felvonásán a Lurkó UFC a Kincsem SE együttesét látta vendégül! A tét az U17-es Regionális Kiemelt bajnokságban való jutás. A Kincsem SE már túl volt egy párosításon: a Kőbányai Ifjúsági SE ellen 6–4-es összesítéssel léptek tovább.

10-15 percig ismerkedés zajlott, aztán előttünk adódott több nagy lehetőség. Igaz, Varga Benedeknek is volt védenivalója, sőt, a kipattanó is nagyon veszélyes volt, ám abból nem találtak kaput a vendégek. A 38. percben Végh Máté ellen gólhelyzetben szabálytalankodtak a tápiószentmártoniak, így megfogyatkoztak. A II. félidőben rákapcsoltunk és ennek a játékrésznek a közepe után eldöntöttük a mérkőzés kimenetelét! A 72. percben Végh Máté törte meg a gólcsendet, míg öt perc múlva egy nagy helyzetnél Gartner Raul hosszan szöktette magát, ám a kapus belebikázta a labdát, ami onnan a kapuba jutott, 2–0. Mindeközben felső kapufát rúgtunk, és Végh Máté nagy helyzetet hagyott ki. A 2–0 maradt, ám a hajrában mi is kaptunk piros lapot, így Hütter Nándor majd kénytelen lesz kihagyni a visszavágót.

Focizzatok egy jót, legyen örök emlék ez osztályozó – így küldtem fel a pályára a srácokat. A Kincsem SE kiemelkedő játékosa a korábbi kiváló Haladás-játékos Vörös Péter fia, Vörös Barna – óriási játékintelligencia, remek lövések, cselek jellemezték – több játékosunk is sárga lapot kapott róla. Az ő semlegesítése kulcsnak bizonyult. A bajnoki cím után felemelő érzés volt, hogy osztályozót játszhattunk – és nyerhettünk. Ráadásul úgy, hogy mindezt egy másik bajnok ellen tehettük meg, akik már nyertek egy kört. A srácok beleadtak mindent, fontos, hogy nem kaptunk gólt. Kisebb csoda, amit véghez vittek, büszke vagyok rájuk nagyon! Sajnálom, hogy nem főállású edzőként nem tudok ott lenni a visszavágón, hiszen a nem túl szerencsés hétközi visszavágó-időpontot nem lehetett módosítani – bízom benne, hogy idegenben is fegyelmezetten, szervezetten játszunk majd. Gratulálok a mai produkciójukhoz

– mondta Somlai Roland vezetőedző.  

  • Csatolt dokumentumok