Lurkó UFC U15 – FC Ajka U15 1–3 (1–1)
Lurkó UFC U15:
Szalai-Horváth – Gudui, Varga N., Lakner, Andor (Horváth Z., 73.) – Horváth S. (Tompa, 41.), Vert Zs. – Bertók, Babarcki, Farkas B. (Molnár G., 53.) – Gartner. Vezetőedző: Iszak Sándor.
Gólszerző: Jakus (36., öngól, 1–0)

Igazi rangadó várt a 10 forduló alatt 30 pontot begyűjtő Lurkó UFC U15-re (2009): a mieink a 27 pontos – csak az általunk megvert Üstököstől vereséget szenvedő – Ajkát fogadták. A szombathelyi csapat játszott fölényben, a 10. percben ziccert hibáztunk, majd az első negyedóra végén Babarcki Dominik ugrott meg, amikor buktatták gólhelyzetben. Szabadrúgáshoz jutottunk, míg az ajkaiak megfogyatkoztak. A 36. percben egy Lurkó-szöglet után egy vendégvédőről pattant a labda a saját kapujába, ezzel jutottunk előnyhöz. Az egyébként is, a kiállítás után pedig abszolút kontrákra berendezkedő vendégek célja az volt, hogy a mezőnyből kiemelkedő centerüket játsszák meg. Ez be is jött, egy előrevágott labdát nem tudtunk levédekezni, így 1–1-gyel mentünk szünetre.

A második játékrészben sem változott a játék képe: mi támadtunk, amikor pedig labdát tudtak szerezni a zöld-fehérek, akkor azt vágták előre. Egy ilyen szituáció után a 48. percben át is vették a vezetést az ajkaiak. Mentünk előre ezek után is, a fölényünket azonban nem tudtuk kihasználni. A hajrában újabb kontrát értékesített az ajkai center, így 3–1-re nyerték meg a találkozót.  

A bajnokságból kiemelkedő Lurkó UFC–FC Ajka–Üstökös FC Győr-hármas 30-30-30 ponttal áll a dobogón.

Szerdán egy nagyon jó, előremutató edzőmeccset játszottunk az U16-osokkal. Gondoltam, hogy át tudjuk menteni a formát. Nem is kezdtünk rosszul, miénk volt a kezdeményezés, azonban a kiállítás minket zavart meg. Megbomlott a játékunk, sokat hibáztunk. Az utolsó passzok rosszul lettek megválasztva. A második félidőben meddő volt a fölényünk, de egy újabb előrevágott labdából megfordítottaz az eredményt az Ajka. Mindent egy lapra feltéve támadtunk, ám nekünk már nem sikerült többször betalálnunk

– értékelt Iszak Sándor, csapatunk vezetőedzője.

 

 

  • Csatolt dokumentumok