Lurkó UFC U19 – SC Sopron U19 0–4 (0–0)
Lurkó UFC U19.:
Kovács D. (Kiss B., 85.) – Bakos, Janzsó (Závecz, 83.), Lipics, Nemes – Kiss L. – Balikó, Séfer, Pusztai, Kárász (Hajmási, 46.) – Járfás (Séllei, 77.). Edző: Janzsó László.

A 16. fordulóból elmaradt találkozókat pótolták meg a regionális U19-es és U17-es bajnokságban.

Janzsó László együttese sokáig egyenrangú ellenfele volt az SC Sopronnak. Próbálkoztunk támadásépítéssel, azonban a pirosmezesek már a félpályán húztak egy vonalat, ezt pedig csak kevés esetben tudtuk átlépni. Helyzetek inkább a vendégek előtt adódtak, ám vagy Kovács Dominik védett parádésan, vagy ha már ő sem, akkor a kapufa volt a helyén. Fordulás után sem változott a játék képe, bár egy-egy megugrásunk biztatónak bizonyult. Sőt, csapatkapitányunk lábában volt a gól (vagy gólpassz): a rövidet választotta Pusztai Gergő, de odaért a kapus, miközben Járfás Gergő és Balikó Márton is tisztán érkezett. A 67. percben egy középen vitt támadás után szerezte meg a vezetést a Sopron, majd az utolsó tíz percben még háromszor mattolták a védelmünket, így – túlzó eredménnyel, ám – megérdemelten vitték el a három bajnoki pontot.

Kárász Noel egy ütközés után ráesett a kezére, mint később kiderült: orsócsonttörést szenvedett, ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk.

Több mint egy órán keresztül a második helyezett ellen becsületesen, tisztességesen helytálltunk. Ebben az időszakban is sok-sok hibát követtünk el, de mindig érkezett a kisegítés, bár ma sajnos többen beleszürkültek a játékba. Úgy érzem, volt lehetőségünk a pontszerzésre. Hitetlennek éreztem a fiúkat: nem volt nyomás rajtunk, fejben jobban kellett volna tudatosodnia annak, hogy akár itt nyerhettünk is volna. Az első kapott gól előtt nem sokkal előttünk adódott ziccer: talán a lövés helyett passzal még előnybe is kerülhettünk volna, nagyon sajnálom, hogy kimaradt. Bő 60 percig volt sanszunk, nem volt négy gól különbség a két csapat között – a hitehagyottságunk bántott leginkább. Mi már 1–3-ról is egyenlítettünk idén, így nagy kár a védelmi rövidzárlatainkért. A maroknyi kis társaságunk dolgozik ezen sokat, ma ebből az utolsó fél órában keveset bizonyítottunk. Nem szégyen kikapni, de a négy gól nem tükrözi a játék képét

– mondta Janzsó László a találkozó után.

Lurkó UFC U17 – SC Sopron U17 0–4 (0–2)
Lurkó UFC U17.:
Bögöly (Kelemen, 82.) – Kopácsi, Belső, Sáfár (Nagy Dávid, 18.), Neszlinger – Pataki (Nagy Dominik, 82.), Sabia – Ágoston, Horváth B., Varga M. (Kovács Á., 61.) – Péter (Holtay, 82.). Edző: Molnár Károly.

Korán, már a 6. percben megszerezte a vezetést a listavezető, sőt, a 20. percben már kettő volt közte. Ennek ellenére a Lurkó igyekezett futballozni: a labdakihozatal többnyire működött is, elől azonban nem tudtunk igazán veszélyeztetni. A második félidőben bátrabban kezdtünk, ám az 58. percben emberhátrányba kerültünk. Ezek után sem adta fel a társaság, a Sopron csak a hajrában szerzett gólokkal tudta véglegesen bebiztosítani győzelmét.

Ma jobb volt az ellenfél, úgy látom: előttünk jár az SC Sopron. Sebességben, technikai képességben jobbak voltak, de hasonló magasságba vágyunk mi is, és ezért teszünk is nap, mint nap. Szemrehányás nem érheti a fiúkat. Stabilan szerettünk volna védekezni, de hamar gólt kaptunk, így más futballra kellett átállnunk. Nyomást gyakoroltak ránk, mi így kevesebbet tudtunk futballozni. Fordulás után jobbak lettünk, partiban voltunk, helyzetünk is akadt, sőt, a buta kiállítás után sem voltunk alárendelt szerepben. Nem tudom elmarasztalni a fiúkat, a tőlük telhetőt megtették ma – bízom benne, hogy már a hétvégén javítunk. Tanulni kell a mai meccsből

– nyilatkozta Molnár Károly a meccset követően.

  • Csatolt dokumentumok