Pápai ELC U16 – Lurkó UFC U16 1–2 (0–1)
Lurkó UFC U16:
Répcei – Németh B (Horváth Á., 46.), Ilnicki (Tóth B., 83.), Geller, Hütter – Kovács F., Csóri – Bereczki (Nyőgéri, 58.), Révész (Janó, 46.), Polgár (Horváth D., 46.) – Károlyi (Joó B., 76.). Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerző: Bereczki (9., 0–1; 57., 0–2)
Kiállítva: Geller (73.)

Az első fordulóban a vendégek adminisztrációs hibája miatt a hivatalos mérkőzés elmaradt – a héten megszületett szövetségi határozat értelmében 3–0-val a három pontot a Lurkó UFC kapta meg. Csütörtökön este pedig Pápára látogattak a zöld-feketék, hogy a PELC vendégeként szerepeljenek.

Aktívan kezdtük a mérkőzés, folyamatos gólhelyzeteink voltak, azonban amilyen könnyen odakerültek támadóink, olyan könnyelműek voltunk a befejezéseknél. Szerencsére a rendkívül motiváltan futballozó Bereczki egyik lehetőségét gólra váltotta – könyörtelenül varrta a labdát a rövid felsőbe, 0–1.

Az első félidő hátralevő részében azonban ellaposodott a játékunk, ebben a periódusban mezőnymunka folyt mindkét oldalon. Félidőben hármat is frissítettünk: mindezt a meccskeret megengedte, hiszen hét minőségi cserével fel lehet, és fel is kellett pörgetni a játékot. A második játékrész elején magas fokozatra kapcsoltunk ismét, de sajnos a helyzet nem változott – a befejezéseknél körülményesek és könnyelműek voltunk. Sajnos, ami edzés kimarad, az most is kimaradt, ez pedig intő jel!

Egy hazai kapu előtti „tűzijátékot” követően aztán ismét Bereczki volt a leghatározottabb. Irgalmatlan erővel zúdította a hálóba a kipattanót, 0–2. 

Sajnálatos módon ezt követően a játékvezetés az utánpótlás-bajnokság szellemiségével ellentétesen működött ezt követően. Ritkán lejt ennyire a hazai pálya… Ennek Geller Marcell itta meg a levét! A Lurkó UFC játékosa átlagon felüli produkcióval rukkolt ki ma, majd egy ártalmatlan szituációt követően (amikor egymás után négyszer is tisztán becsúszva szerelt), egy gyerekes kakaskodás után egyből a kiállítás sorsára jutott. Mindeközben támadóinkat három kecsegtető helyzetben is erősen kétes szituációban „semlegesítették”. Többeket kontaktsérülés miatt kellett cserélni, Ilniczkit például nagy erővel lökték a vonalon túlra, lent is maradt, azonban mégis a hazaiak jöttek szöglettel.

A 88. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, amit a pápaiak végig jól játszó kapitánya értékesített is, 1–2. A jelzett háromperces hosszabbítás az idegek küzdelme volt, a pápaiak óriási elszántsággal próbáltak élni az adódó lehetőséggel. Részünkről az egyik belső védő kiállítva, a másik sérülés miatt lecserélve… A 96. (!) percben azonban a legnagyobb hazai helyzet kimaradt, így a Lurkó 2–1-es győzelmet aratott idegenben!

Igazi rangadó várt ránk Veszprém megyében. Pápán sohasem számíthat az ember könnyű mérkőzésre. Most sem volt az, ám magunknak is köszönhetjük azonban, hogy az utolsó percig nyitott maradhatott a mérkőzés. A sok néző, az emelkedett hangulat ellenére a játékosok mindkét oldalon jól kezelték a helyzetet és mindent beleadva küzdöttek a győzelemért. Rendkívül izgalmas, hajtós, paprikás rangadó volt. Szombathelyi csapatok nem nyerni járnak Pápára – tegnap azonban felemelő győzelmet ünnepelhettünk. Gratulálok a srácoknak

– értékelte a mérkőzést Somlai Roland, vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok