Lurkó UFC U14 – Haladás VSE U14 3–1 (2–0)
Lurkó UFC U14:
Szalai-Horváth, 41. – Babarcki (Molnár G., 54.), Gudui, Tompa (Takács D., 77.), Andor – Vert, Varga N., Bertók – Farkas B. (Sántha, 80.), Gartner, Horváth S. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerző: Gartner (16. 1–0; 33., 2–0; 68., 3–0) 

Városi rangadóra került sor péntek este az U14-es regionális bajnokság 12. fordulójában. Az előjelek nem voltak túl kedvezőek a mieink számára: csapatkapitányunk, Lakner Olivér egy hosszabb ideje tartó sérülés miatt kénytelen volt ezt a mérkőzést is kihagyni, Gáspár Bence és Rajtosics Hunor betegség, míg Polgár Ádám szintén sérülés miatt nem állhatott Joó Bálint rendelkezésére. Rajtuk kívül is akadtak olyan játékosok, akik kisebb sérülés, vagy betegség miatt csupán egy edzésen tudtak részt venni a hét folyamán. Az odavágón, a HVSE vendégeként, noha jól futballoztak, sajnos pont nélkül maradtak 2009-eseink. Jól kezdték a mieink a találkozót, előbb Tompa Ádám, majd nem sokkal később Farkas Bendegúz veszélyeztetett átlövéssel. 

A 16. percben Gartner Raul szerzett labdát a félpálya környékén, amivel meg sem állt az ellenfél kapujáig, majd higgadtan passzolta el azt a kapus mellett, a kapu jobb alsó sarkába, 1–0! Ezt követően is a mieink játszottak az ellenfél kapujára veszélyesebben. Néhány perccel később Varga Nimród indította nagyszerűen a jobb szélen Farkas Bendegúzt, aki középre centerezett labdáját még tisztázni tudták a vendég védők, ám a labda pont Tompa Ádám elé került, akinek a jó 20-25 méterről leadott lövése éppen csak elkerülte a kaput. Nem sokkal később Bertók Gergő adott munkát a vendégek hálóőrének, életerős lövése a kapus kezei között kötött ki. A 33. percben Babarcki Dominik előbb kicselezett két ellenfél játékost, majd remekül vette észre Gartner Rault, aki a kapott labdával áttörte a védelmi vonalat, nagyszerűen lépett ki két bekk között, bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd juttatta azt ismét a kapus mellett a kapuba, 2–0. A szünetig az eredmény már nem változott, így kétgólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek. 

A második játékrész elején valamivel többet birtokolták a labdát a vendégek, de mindez meddő mezőnyfölényben mutatkozott meg, komolyabb lehetőséget, ziccert a mieink remek védőjátékának köszönhetően nem sikerült kialakítaniuk. Ekkor többnyire mezőnyben folyt a játék, igazi kemény, férfias, ám sportszerű játék folyt a pályán, minden egyes labdáért óriási csatát folytattak a játékosok. 

A következő találatra a 68. percig kellet várnunk, amikor az ellenfél térfelének nagyjából a közepéről végezhetett el szabadrúgást csapatunk. Varga Nimród állt a labda mögé, s noha sokan talán azt hitték, hogy kapura fogja rúgni a játékszert, ő mégis inkább szemfülesen, remekül, nagy ívben a védelmi vonal mögé tekerte azt. A labda pont az ott érkező Gartner Raul lábára esett, aki a levegőből, belsővel egyből a kapuba lőtt, megszerezve saját maga és csapata harmadik találatát! Két perccel a vége előtt sikerül szépíteniük a vendégeknek egy szögletet követően, ezzel beállítva a 3–1-es végeredményt. 

Egy jó iramú, kemény, férfias küzdelemben, helyenként jó játékot bemutatva, egy jó csapattal szemben, megérdemelten tartották itthon a három pontot Joó Bálint tanítványai. 

Természetesen örülök a győzelemnek, de úgy gondolom, hogy játszottunk mi már ennél jobban is. Amikor volt rá lehetőségünk, igyekeztünk kombinatívan, kreatívan játszani, de ez a mérkőzés inkább az akaratról, a küzdeni tudásról, a párharcokról szólt. A srácok hozzáállása, mentalitása ma példaértékű volt. Sok pozitív dolgot láttam ma a játékunkban, viszont előjött néhány hiba is. Azon leszünk, hogy ezeket mielőbb kijavítsuk, hogy ezáltal még tovább fejlődhessünk. Egy jó csapat ellen sikerült ma megszereznünk a győzelmet, sok sikert kívánok nekik a jövőben. Illetve szeretném még megköszönni az U13-as korosztálynak Pál Gergely kollégámnak, illetve játékosainak, hogy segítségükkel sikerült pótolnunk a sok hiányzónkat. Gratulálok a srácoknak a mai győzelemhez! Hajrá, Lurkó 

– értékelt Joó Bálint a győztes találkozó után.

  • Csatolt dokumentumok