Haladás VSE U13 – Lurkó UFC U13 1–1 (0–0, 0–0, 0–0, 1–1)
Lurkó UFC U13: 
Juhász – Molnár, Lakner, Andor - Gudui, Tompa, Varga, Farkas – Gartner. Cserék: Polgár, Rajtosics. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerző: Polgár (65., 0–1)

Városi rangadót rendeztek szombaton délben Szombathelyen. Az U13-as Regionális pontvadászat soron következő fordulójában a Haladás VSE együtteséhez látogattak Joó Bálint tanítványai. A tabellára nézve is szoros mérkőzésre volt kilátás, hiszen a találkozót megelőzően a hazaiak a második, míg a Lurkó a harmadik pozíciót foglalta el.

Ősszel, az „odavágón”, egy színvonalas, végletekig kiélezett mérkőzésen, talán a bajnokság eddigi legjobb meccsén 4–3-as vendégsiker született. 

Az már a mérkőzés elején érezhető volt, hogy tiszteli egymást a két csapat, inkább mezőnyben folyt a játék, ritkán forogtak veszélyben a kapuk. Vagy a védelmek zártak nagyszerűen, vagy ha rajtuk is átjutott a labda egy-egy átlövést követően, akkor a kapusok parádéztak. 

Egészen az utolsó negyedig kellet várni az első, vezető találatra, amikor egy szép vendég támadás végén Polgár Ádám adta volna be középre a labdát, ám lecsúszott beadása ahelyett, hogy a középen érkező társat találta volna meg, a kapus fölött átszállva a hálóban kötött ki. 

Ezt követően felpörögtek az események, mindkét csapat a nyílt, támadó focit felvállalva ment előre, a hazaiak az egyenlítő gólért, a Lurkó UFC pedig nem ráülve az egygólos előnyére azért, hogy egy újabb találattal végleg eldöntse a három pont sorsát. 

A nagy rohanásból aztán a hazaiak jöttek ki jobban. Nagyjából a félpályánál, a Lurkó könnyelműen eladott egy labdát, amivel a hazaiak játékosa a védőink kíséretében egészen a büntetőterületig mehetett, ahova betörve a mieink védője szögletre mentve szerelni tudta. Ám a játékvezető szabálytalannak ítélte meg a szerelési kísérletet, így a büntetőpontra mutatott, melyet a hazaiak értékesítettek is. 

Ezt követően is ment előre a győztes gólért a Lurkó, ám az utolsó két percben már nem tudtunk komolyabb lehetőséget kialakítani, így maradt az 1–1-es végeredmény. 

Színvonalas, jó mérkőzést játszottunk, egy jó csapat ellen. Úgy gondolom, hogy főleg a mérkőzés elején túlságosan tiszteltük ellenfelünket, mintha tartottunk volna tőlük, kevés kockázatot vállaltunk. A megszerzett labdákat sok esetben nem becsültük meg, sokszor kapkodtunk, könnyelműen elszórtuk azokat. Inkább átlövésekből voltak mindkét oldalon lehetőségek. Komolyabb helyzetek, ziccerek főleg a mérkőzés első felében nem is nagyon adódtak, ez is azt mutatja, hogy védekezésben mindkét fél extrát nyújtott a mai napon. Támadásban hiányoltam a kreatív, váratlan megoldásokat, melyekkel ellehet dönteni egy ilyen kiélezett találkozót. Különösen nagy kár a végén bekapott találatért, ugyanis a megítélt büntetőt megelőzően több hibát is elkövettünk, melyek elkerülhetőek lettek volna. Viszont, ha azt nézem, hogy a mi találatunknál is szerepet játszott a szerencse, akkor igazságosnak mondható eredmény született. Összességében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, ez a mérkőzés remekül szolgálta a gyerekek fejlődését.

– mondta Joó Bálint.

  • Csatolt dokumentumok