Az utolsó szalmaszálba próbált belekapszkodni U11-es csapatunk a szlovákiai Somorján a Champions Trophy selejtezőjén.

Néhány héttel ezelőtt a pozsonyi selejtezőn egy nagyon erős tornán, - legyőztük többek között a Slovan Bratislava, Bp Honvéd, Sigma Olomouc csapatait - egészen a döntőig meneteltek a srácok, azonban ott 2:0-ás vezetés után az utolsó pillanatokban egalizált az AS Trencín a büntetőrúgások pedig nekik mentek jobban, ezzel elütve bennünket a belgrádi finálétól.

A szervezők azonban még egy esélyt biztosítottak számunkra, szó szerint a végsőt. Így került csapatunk erre a tornára.

A 18 csapatos mezőny a korábbihoz képest egyszerűbbnek tűnt, de mint tudjuk, ilyen torna nincsen, buktatók mindig lehetnek és lettek is.

Eredmények :

Illés AKA - FK Duslo Sala 7:0

Illés AKA - Janocko Akadémia 4:0

Illés AKA - FKM Karlova Ves 2:1

Illés AKA - SK Vrakuna 6:0

Illés AKA - FK Dubnica 10:0

Negyeddöntő :

Illés AKA - FC Petrzalka 2-0

Elődöntő :

Illés AKA - FKM Karlova Ves 4-0

Döntő :

Illés AKA - Komárom 1-2 

Szűcs János edző :

"Valamennyi mérkőzésen szakadéknyi különbség volt. Az ellenfeleink nem voltak egy súlycsoportban velünk. A döntőben is felborult a pálya, de téves játékvezetői ítélet, valamint rengeteg kihagyott helyzet miatt, nem sikerült a győzelem. A döntőbeli ellenfelünknél egyfajta válogatottal játszottunk, mivel ismertük őket, csak eddig más-más csapatokban léptek ellenünk pályára. A gólarányunk 36:3 volt, ez sokat elmond a teljesítményünkről.

Nagyon elégedett vagyok a csapattal, mind akaratban, mind játékban kiettek magukért, extra motivációval, jól játszottak!!!!"

A torna végén a játékosaink enyhén szólva is viharvert állapotban tértek haza, azonban vasárnap kiderült hogy a Komárom nem él a lehetőséggel és nem indul a belgrádi tornán. Ezzel a második helyezetre azaz csapatunkra szállt az indulási lehetőség.

Magyarországot egyedül fogjuk képviselni a 48 csapatos döntőben, olyan gárdák mellett mint a Benfica, Roma, Crvena Zvezda, Slask Wroclav, Admira Wacker, Slovan Bratislava, Olimpija Ljubljana stb.....

A csapat tagjai : Németh Bence, Őri Krisztofer, Tasnádi Áron, Molnár Levente, Meskó Márk, Geller Marcell, Söptei Bálint, Németh Bence, Palkó Áron, Tóth Erik, Hende Dániel, Klement Dávid  

Edzők : Szűcs János Somfalvi Péter

  • Csatolt dokumentumok