Pápai ELC U14 – Lurkó UFC U14 1–4 (0–0)
Lurkó UFC U14:
Gáspár (Szalai-Horváth, 41.) – Molnár G., Gudui, Tompa (Babarcki, 52.), Andor (Rajtosics, 64.) – Vert, Varga N., Bertók – Farkas B. (Polgár, 64.), Gartner, Horváth S. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Gartner (44., 0–1), Bertók (46., 0–2; 60., 1–3), Polgár (76., 1–4)

Pápán vendégszerepelt U14-es csapatunk szerda délután a Regionális bajnokság soron következő fordulójában. Az odavágón, Szombathelyen 2–0-ra nyertek Joó Bálint tanítványai. A találkozó első félideje némiképp kiegyenlített játékot hozott, a mieinknek több ígéretes támadást is sikerült végigvinniük, egészen a befejező zónáig, ám vagy az utolsó passzokba, vagy a befejezésekbe csúszott hiba. A fordulást követően aztán már jöttek a Lurkó-gólok is. A 44. percben Gartner Raul vihette ziccerben a labdát a hazaiak kapusára, akinek sikerült hárítania, ám a menteni igyekvő védőktől Farkas Bendegúz szerezte vissza szinte azonnal a labdát, amivel újra Rault játszotta meg, aki nagyszerűen lőtte ki a hosszú sarkot. Két perccel később egy remek labdakihozatalt követően Varga Nimród iramodott meg a félpályánál a labdával, amit aztán tökéletesen tálalt a bal szélen meginduló Bertók Gergő elé, aki higgadtan a kapus mellett gurított a hálóba. Nem sokkal később sikerült szépítenie a hazai csapatnak. Egy a vendég kapu előtti kavarodást követően egy hazai játékos elé került a labda, akinek a nagyjából 20 méterről eleresztett lövését előbb Szalai-Horváth Alexnek bravúrral sikerült hárítania, ám a kipattanó labdára a vendégek támadója ért oda először, és juttatta a labdát közvetlen közelről a kapuba. Majd a 60. percben Varga Nimród szerzett labdát a pálya közepén. Rávezette az ellenfél védelmére, ezután remekül ugratta ki a jobb szélen induló Farkas Bendegúzt, aki egészen az ellenfél tizenhatosáig robogott, ahonnan visszakészítette a labdát a támadást kísérő feladónak. Nimród a visszakapott labdát egyből kapura lőtte, ami miután megpattant egy védőn, pont a büntető pont környékén helyezkedő Bertók Gergő elé hullott, aki kapásból, a levegőből, egyből a hosszú sarokba helyezett. Ezt követően egymást követték a Lurkó-helyzetek, ám a következő, negyedik és egyben utolsó vendégtalálatig egészen a 75. percig kellett várni, amikor is Szalai-Horváth Alex mozdult ki nagyszerűen a kapujából, hogy hatástalanítson egy pápai indítást. Tett mindezt úgy, hogy az előre ívelt labdával pont az egyik csapattársát, Polgár Ádámot sikerült megtalálnia, aki miután rávezette védőjére a labdát, egy csel után a rövid felsőbe helyezte azt. 

Egy jó iramú, hasznos találkozót tudhatnak maguk mögött Joó Bálint tanítványai, egy szimpatikus, jó ellenfél ellen, ami nagyon jól szolgálta a gyerekek fejlődését, és melyen végül megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. 

Mindkét csapat a futballra törekedett a mai mérkőzésen, ez pedig egy jó iramú, lüktető játékot eredményezett. Az első félidőben pontatlanok voltunk a támadó zónában, rendre hiba csúszott az utolsó passzainkba, vagy rossz döntéseket hoztunk, ennek eredményeképpen nem is sikerült megszereznünk a vezetést. A szünet után már a befejezéseknél is pontosabbak, higgadtabbak voltunk, ami már gólokban is megmutatkozott. A csapatom védekezését dicséri, hogy komolyabb helyzetet, ziccert nem sikerült ellenfelünknek kialakítani, labdaszerzésben is sikerült legtöbbször létszámfölényt kialakítanunk a labda körül,ami mindenképpen pozitívum. Úgy gondolom, hogy ez a mai ismét egy olyan mérkőzés volt, amely jól szolgálta a gyerekek fejlődését. Egy szimpatikus, jó csapattal szemben sikerült ma győznünk, ami még inkább növeli ennek a sikernek az értékét

– értékelt Joó Bálint vezetőedző.

 

  • Csatolt dokumentumok