Hévíz SK U13 – Lurkó UFC U13 0–7 (0–2, 0–1, 0–2, 0–2)
Lurkó UFC U13: Juhász – Gudui, Lakner, Andor – Polgár, Tompa, Varga, Farkas – Gartner. Cserék: Takács, Kraller. Vezetőedző: Joó Bálint.  
Gólszerzők: Varga (4., 0–1), Andor (16., 0–2), Takács (33., 0–3), Polgár (52., 0–4), Gartner (58., 0–5; 77., 0–6), Tompa (80., 0–7)

A pontszámban holtversenyben a tabella harmadik helyén álló Hévíz együtteséhez látogatott csütörtökön délután a Joó Bálint irányította Lurkó U13. A mérkőzés előtt 4 pont volt a különbség a két csapat közt, a hazaiak javáraA mérkőzés első perceiben mezőnyben folyt a játék, próbálták felmérni egymást a csapatok. Aztán a 4. percben egy gyönyörű átlövést követően Varga Nimród megszerezte a vezetést. Ezt követően egyértelműen magához ragadta a játék irányítását a Lurkó. Többet birtokolták a labdát a zöld-feketék, ám nehezen találtak rést a hazaiak jól megszervezett védelmén. A 16. percben egy jobb oldalról beadott labdára Andor érkezett a hosszú oldalon, és egy pattanás után, kapásból vágta a labdát védhetetlenül a kapuba. A második negyedre már egy támadóbb, felfogású Hévíz jött ki a pályára, aminek hamar meg is lett az eredménye, Juhász Zoltánnak kellett egy hazai támadás végén bravúrt bemutatni. A 33. percig mindkét oldalon akadtak lehetőségek, amikoris Takács Dominik egy gyönyörűen kivitelezett átlövéssel megszerezte a harmadik vendég találatot. Így háromgólos vendég vezetéssel vonulhattak szünetre a felek. 

A második félidőben is dominált a Lurkó, szemre is tetszetős, kreatív támadó focit bemutatva. Az 54. percben egy ilyen akció végén Polgár Ádám módosította négyre a vendégelőnyt, melyet a vendégek házi gólkirálya, Gartner Raul az 58. illetve a 77. percben további két góllal növelt. Az i-re a pontot Tompa Ádám tette fel, aki egy kombinatív támadás végén, az utolsó percben szerezte meg csapata hetedik gólját. Megérdemelt, nagyszerű győzelmet aratott U13-as csapatunk, mely méltó zárása a 2021-es naptári évnek. 

Nagyszerű győzelmet arattunk egy szimpatikus csapat vendégeként, amely társaság nem egy meglepetést okozott már a bajnokságban. Rengeteg labdát szereztünk a középső zónában, kombinatívan játszottunk. A játék minden elemében ellenfelünk fölé tudtunk nőni. Ez különösen úgy nagy dolog, hogy néhány játékosomnak az elmúlt 9 nap alatt ez volt a negyedik mérkőzése. Ezen kívül, ami még külön örömmel tölt el, hogy ma nem kaptunk gólt. Örülök, hogy egy ilyen nagyszerű győzelemmel zártuk az őszi szezont. Úgy gondolom, hogy a mai teljesítményünk, illetve győzelmünk, méltó egyesületünk negyedszázados jubileumához, amelyhez ezúton is szeretnénk gratulálni! Szeretném még megköszönni valamennyi játékosomnak, illetve kollégámnak, Pál Gergelynek, valamint az összes stábtagnak az elmúlt fél évben végzett munkájukat

– mondta Joó Bálint a mérkőzést követően.

 

  • Csatolt dokumentumok