Csornai SE U16 – Lurkó UFC U16 2–1 (1–1)
Lurkó UFC U16:
Mayer (Végh, 67.) – Joó (Horváth D., 46.) Bódi, Ilnicki, Répcei – Csóri, Kovács F. – Révész, Paukovits (Porkoláb, 46.), Nyőgéri (Németh B., 46.) – Karáth (Polgár B., 46.). Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerző: Ilnicki (25., 1–1)

A múlt héten már eldőlt: a regionális U16-os bajnokság Alap-szekciójának Északnyugati csoport felsőházát a Lurkó UFC nyerte meg. Így az utolsó mérkőzésre jó hangulatban utazott el Somlai Roland csapata, fair játék reményében.

A mérkőzés első félidejének közepén gyors gólváltással alakult 1–1-re az eredményt: a csornaiak jutottak vezetéshez, amit a 25. percben Ilnicki Marcell egyenlített ki. Még az első félidőben hátrányba kerültünk: Révész Bencét egy akció során háromszor is megrúgták, a harmadik után ezt szóvá tette, amiért ő kapott piros lapot.

A hajrára maradt a döntés, az egyébként remek második félidőben. Az ezúttal csereként beálló Végh Máté került ziccerbe, melyet elrontott, majd a hazai kapus egyből indította a csornai támadót, aki kihasználta a lehetőséget és eldöntötte a mérkőzést, így a zöld-fehérek 2–1-re győztek.

A kezdőcsapat rengeteg helyen változott, mindenkinek igyekeztünk megfelelő játékidőt adni. Meglátásom szerint több alkalommal is befolyásolt a mérkőzés eredményének alakulását a játékvezető döntése. Előbb Révész tört be a 16-on belülre, ahol megverte embereit, csak fault árán tudták becsúszva megállítani – a 11-es viszont elmaradt. Pár perc múlva szintén Révész volt a sértett, 20 méteren keresztül rángatták, majd miután már nem tudott talpon maradni, elesett – nem volt sípszó. Ezután következett a mérkőzést nagyban befolyásoló szituáció, amikor Révészt hátulról felrúgva állították meg, sípszó ismét elmaradt – játékosunk egy rövid megjegyzést tett az elmaradt ítéletekre és mérlegelés nélkül villant a piros lap. Hasonlóért a 30 évem alatt nem láttam kiállítást. Én úgy gondolom egy figyelmeztetés elég lett volna, és akkor nem fosztunk meg egy 16 éves játékost attól, hogy az osztályozó mérkőzésen szerepeljen. Mindenesetre a játékosunkat nem tudom felmenteni, mert konkrétan megkértük a csapatot, hogy ne foglalkozzanak semmi mással csak a futballal. Létszámhátrányban négyet cseréltünk. Az első félidőben a Csorna akarata érvényesült, a második félidőben viszont emberhátrányban is inkább a miénk. A Csorna folyamatos kontrákkal tartotta veszély alatt a kapunkat. Jó mérkőzés alakult ki, a hazai csapat nagyon szervezetten játszott, sokat tettek az eredményes szereplésért. Úgy gondolom, hogy a csapat nagy része küzdött becsülettel, viszont néhány játékosunk az egész éves megítélését rontotta le a tegnapi produkciójával. A csornaiaknak gratulálok, szimpatikusan futballoztak

– értékelte a mérkőzést Somlai Roland. 

 

  • Csatolt dokumentumok