Andráshida U17 – Lurkó UFC U17 1–7 (1–3)
Lurkó UFC U17:
Kiss B. (Nagy D., 63.) – Vajda, Várnai (Lajos, 46.), Neszlinger, Wágner (Szabó B., 68.) – Lang – Makkos, Szabó K. (Hajba, 46.), Vér, Varga M. – Prógli (Gyulai, 63.). Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Wágner (8., 1–1; 39., 1–3; 60., 11-esből, 1–5), Makkos (33., 1–2), Vér (58., 1–4; 73., 1–6), Varga M. (86., 1–7)

Finoman fogalmazva sem a legtökéletesebb pályán játszottunk, ráadásul nagyon korán előnyhöz jutott az ellenfél: belső védelmi hibát követtünk el. A bekapott gól ellenére nem igazán volt problémánk, hamar egyenlítettünk. Wágner Levente egy szép fejessel egalizált, majd bő fél óra elteltével egy szögletvariációt követően Varga Máté beadását Makkos Máté szintén fejjel juttatta a kapuba, és már nálunk is volt az előny. Sőt, hogy a srácok jól használják a fejüket, arra a 39. percben is láttunk példát, ugyanis egy újabb szöglet után újból Wágner Levente érkezett, és újfent fejjel talált a kapuba, 1–3. Fordulás után szűk negyedóra telt el, amikor egy kapuskirúgást követően hamar indítottunk akciót, aminek végén Vér Kristóf 20 méterről lőtt nagy gólt, 1–4. Egy jogosan megítélt büntetőből Wágner Levente volt eredményes, ezzel mesterhármast ért el a játékosunk. Más típusú mesterhármas fűződik a bő egy órát centerpozícióban pályán töltő Prógli László nevéhez, ő ugyanis három gólpasszt jegyzett az andráshidai találkozón. A 73. percben egy szélről érkezett beadás után Vér Kristóf több remek csel után 15 méterről lőtt a kapuba (1–6), míg az i-re a pontot Varga Máté tette fel, és 18 méterről óriási gólt ragasztott a hazaiak kapujába, kialakítva a 7–1-es Lurkó-sikert.

Hétről-hétre a kisjátékot gyakoroljuk, amit ma a pálya nehézségei ellenére is meg tudtuk csinálni. Egyérintőztünk, sokszor élmény volt nézni a játékot – elkiabálni nem akarom, de talán beérik az elvégzett munka. Az biztos, hogy erőnlétben sokkal jobbak voltunk, de ma technikailag is jó teljesítményt nyújtottunk. Öröm volt nézni a srácokat! A saját játékunkat mutattuk: olyanok voltunk, mint múlt héten a Veszprém ellenünk… Nagy Donát, Lajos Dávid és Szabó Kevin ma debütáltak az U17-esek között – minőségi játékot láthattam tőlük is, ahogy a teljes csapattól

– mondta a mérkőzést követően Janzsó László.  

  • Csatolt dokumentumok