SC Sopron U15 – Lurkó UFC U15 1–1 (0–0)
Lurkó UFC U15:
Pfender – Kiss L., Házi (Szemán, 41.), Tancsics, Baldauf – Varga M. (Berta B., 71.), Biró B. (Szabó D., 51.), Szakasics – Szabó K., Berzlánovich, Csonka. Vezetőedző: Berning Adrián.
Gólszerző: Szakasics (54., 0–1)

Tavaly az U14-es bajnokságban rendkívüli csaták zajlottak az SC Sopron és a Lurkó között: Szombathelyen 1–1 volt a végeredmény, Sopronban pedig 1–0-ra sikerült nyerniük a zöld-feketéknek. Hasonlóan nagy küzdelemre számítottunk a mai napon is. Az első félidőben – pedig rendre veszélyben forogtak a kapuk – nem született gól, ám a fordulást követően a Lurkó megszerezte a vezetést. Egy óriási nagy kavarodást követően Szakasics Péter góljával a Lurkó került előnybe, majd ezek után rendkívül gyanús körülmények történtek a hazaiak 16-osán belül, de büntetőt nagy megdöbbenésre nem kaptunk. Egy szélen futó támadást követően egyenlíteni tudtak a hazaiak, így 1–1-gyel zárult a mérkőzés.  

Nem a legjobb körülmények fogadtak minket: egy futballra alkalmatlan pályán kellett játszanunk, 10 centis hó fedte a játékteret. Nem lehetett ötletes, szép focit játszani – maximum törekedni kellett lehet rá. A meccsből a maximumot hoztuk ki: mi magunkkal és a játékkal próbáltunk foglalkozni. Az első félidő inkább a hazaiaké, a második a miénk volt. Megszereztük a vezetést, és ezek után elmaradt egy jogos büntető megítélése számunkra. Ettől függetlenül mérhetetlenül büszke vagyok a fiúkra és a teljesítményükre

– mondta Berning Adrián a mérkőzés után.  

 

  • Csatolt dokumentumok