Pécsi VSK U16 – Lurkó UFC U16 5–3 (1–1)
Lurkó UFC U16:
Varga B. (Tizedes, 55.) – Tancsics, Pénzes, Baldauf, Kovács N. (Szabó D., 55.) – Biró B. (Grádvohl, 55.), Szabó K., Kolozsvári – Szabó M. M., Menzhelieiev (Haág, 23.), Bertha. Vezetőedző: Berning Adrián. 
Gólszerzők: Szabó K. (31., 1–1) Szabó M. M.  (77., 3–2), Baldauf (80., 3–3)           

Nem a legjobb előjelekkel készült a Lurkó UFC U16 (2007) a PVSK elleni idegenbeli találkozóra, ezt pedig tetézte a 23. perc, amikor Yehor Menzhelieiev jelezte, sérülése miatt nem tudja folytatni a játékot – nem sokkal korábban pedig előnybe kerültek a fekete-fehérek. Fél óra elteltével sikerült egyenlíteni: Szabó Máté Mihály remek cselek után a jobb szélen kerülte meg a védelmet, centerezését pedig a kiválóan érkező Szabó Kevin lőtte a kapuba, 1–1.

A szünetet követően nem sokkal visszavette a vezetést a pécsi csapat, sőt, a második félidő közepén kettőre növelték előnyüket. Mi azonban nem adtuk fel. Előbb egy a védelem mögé belőtt labdára startolt Szabó Máté Mihály, majd a rárontó kapus mellett higgadtan passzolt a kapuba, míg egy szabadrúgás után Baldauf Zalán fejelt az ötös hosszú sarkáról a kapuba, 3–3. A hajrában mentünk előre az újabb Lurkó-gólért, ám egy átlövésből és egy büntetőből a PVSK talált be, így 5–3-re győztek a mecsekaljaiak.

Úgy érzem, ez egyáltalán nem volt életünk mérkőzése. A csapatteljesítmény nem volt megfelelő, talán hárman-négyen nyújtottak legalább átlagos produkciót. Csapatként kaptunk ki. Nem tudtunk alkalmazkodni a külső tényezőkhöz: nem tudtuk játszani a futballunkat, mert ellenfelünk lassította a játékot, sok-sok bedobás és szabálytalanság történt, így nem tudtunk ritmust szabni. Ők abszolút nem akartak futballozni, mi pedig felvettük az ő filozófiájukat sajnálatos módon. Voltak egyéni hibáink, ezeket megbüntették a hazaiak. Az egy pozitívum, hogy 1–3-ról felálltunk, ám a hajrában újabb hibákat követtünk el. Nem voltunk ott fejben, ezért teljesítettünk ma alul. Rossz mérkőzésen vagyunk túl. Nem szabad ebbe beleragadni és a következő találkozóra kell koncentrálnunk és fontos, hogy hasonló bakikat ott ne kövessünk el

– értékelte a látottakat Berning Adrián.  

  • Csatolt dokumentumok