A Lurkó U14-es (2007) csapata a regionális bajnokságban az ötödik helyen végzett, míg a megyei bajnokság Sárvári-csoportját megnyerte.

Két éve dolgozom a Lurkónál: 2019 nyarán vettem át a 2007-es korosztályt. Kijelenthetem, hogy ez a társaság nagy fejlődésen ment keresztül. Mindez az eredményben és eredményességben, valamint a játékban is megmutatkozott. A munka előtt látszódott, mik a hiányosságok, amit tudattam is a fiúkkal: ha megfelelő energiát, munkát, kitartást fektetnek bele, szép sikerek előtt állhatunk. Ezt idén be is bizonyították.

Sikeresnek minősíthetőek a pontvadászatok?

Úgy érzem, igen. A Vas megyei bajnokságot megnyertük, ahol egy iksz mellett minden meccsen győztünk, 186 gólt rúgtunk, hatot kaptunk. A 49 találatig jutó Varga Matyáás egy góllal maradt le a gólkirályi címről. Éppen csak lemaradtunk a 4. helyről a regionális bajnokságban – mindez egy meccsen múlott. Berzlánovich Mátét emelném ki, aki ebben a küzdelemsorozatban 38 gólig jutott, de a legfontosabb, hogy csapatként funkcionáltunk nagyon jól.

Miben mutatkozott meg az előrelépés?

A fentiek „csak” eredmények, de nálam a fejlődés számít – minden edzésen tudatom, hogyan legyünk egyre jobbak és jobbak. Mindig tanulunk egymástól, és egymás munkáját segítünk. Nem véletlen a Lurkó szlogenje: Együtt, egymásért, közösen a fociért! Nagy hangsúlyt fektettem a mentális dolgokra, illetve arra, hogy rendszerekben gondolkodjunk, így abban is tudjuk futballozni.

Az erősebbik, azaz a regionális bajnokságban mi volt az edzői alapelved?

4-3-3-as játékrendszerben futballoztunk, ami akár 4-1-4-1-be is átmehetett. Volt olyan meccs, ahol volt képességbeli különbségek miatt 4-4-2-es, kissé védekezőbb felállásban szerepeltünk – a cél ekkor az volt, hogy szűkítsük a területet és ebből kontrákat építsünk. Az alapkoncepció sikeres volt, érvényesítettük az akaratunkat, megvalósultak az elképzeléseink. Itt is fontos cél volt, hogy új dolgokat tanuljunk, ami ezen a szinten is jól működött: a cél, hogy szakmailag is előrelépjünk.

Mi volt a fejlődés kulcsa?

Az edzéslátogatottság majdnem mindenki esetében 90% feletti volt, ennek is köszönhető, hogy sokat fejlődtünk. Ami ennél is fontosabb: a társaságot sikerült megtartani a szezonra, és bízom benne, hogy jövőre is együtt dolgozhatunk. Köszönöm a szülőknek a rengeteg támogatást és munkát, a Lurkó UFC vezetőségének és edzői kollektívájának, mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy ilyen szép eredményeket érjünk el. Hajrá Lurkó UFC!

  • Csatolt dokumentumok