Lurkó UFC U19 – DAC U19 4–5 (2–1)
Lurkó UFC U19:
Gácsi (Kiss B., 78.) – Prógli, Ágoston, Kovács Á., Szabó B. (Hajba, 66.) – Nagy D., Mesics-Leiner (Holtay, 46.), Horváth B., Varga T. – Szár, Makkos. Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Makkos (16., 1–0), Szár (29., 2–1), Holtay (85., 3–4), Prógli (87., 4–4)

A Schott Lukácsházának köszönhetően a Gyöngyös-parti település centerpályáján fogadhattuk ellenfelünket: a lehetőségekhez képest kiváló előkészültek történtek! A szakadó esőben negyedóra elteltével sikerült is megszereznünk a vezetést: Gácsi Marcell előreívelését Makkos Máté egy pattanás után szép mozdulattal emelte át a kapuson, 1–0. Nem sokkal egyenlítettek a vendégek, ám az előnyt hamar visszavettük! Mesics-Leiner Félix passzát Szár Gábor vette át, kicselezte a középső védőt, majd a kapust is és a hálóba gurított, 2–1. Ezek után is inkább előttünk adódtak lehetőségek, sajnos rossz döntéseket hoztunk. Lehetett volna jóval nagyobb az előnyünk a szünetre.

Sajnos térfélcsere után egy rövidre sikeredett hazaadás után egyenlítettek a győriek, aztán újabb gólokat szereztek, így bő tíz perccel a vége előtt 4–2-re fordítottak. Szerkezetet váltottunk, és kiegyenlítettünk! Holtay Beni lépett meg Prógli László passzával, és gyönyörűen kilőtte a jobb alsót, 3–4. Egy szélről beadott labdát csak kiütni tudott a győri kapus, amit Prógli László a léc segítségével juttatott a hálóba, 4–4. Sajnos a slusszpoén nem az egyenlítésünk volt. A 90. percben egy 16-oson kívül elkövetett szabálytalanság miatt Kiss Barnabást kiállította a játékvezető. A szabadrúgás a szétugró sorfalon megpattant, a vészkapus Kovács Ákos nem tudott védeni, így a DAC 5–4-re győzött.  

A lukácsházi centerpályán játszhattunk, ezúttal is köszönjük számukra a játéktér biztosítását. Közel azonos tudású csapatok küzdelme ez a tavaszi csoport, egy-egy mérkőzés nüánszokon dől el. A saját butaságaink miatt kaptunk gólokat, óriási ajándékokat adtunk a győrieknek, így saját magunkat okolhatjuk csak a vereségért

– nyilatkozta Janzsó László vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok