Lurkó UFC U16 – Móri SE U16 2–3 (1–2)
Lurkó UFC U16: Nagy D. – Fábián, Simon M., Várnai (Molnár M., 46.), Hajba (Verebélyi, 58.) – Karáth (Szanyi, 46.; Dénes, 80.), Tóth D., Mesics-Leiner, Kevy (Földes, 58.), Vajda (Kacsó, 80.) – Szár (Farkas B., 80.). Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerzők: Fábián (45., 1–2), Tóth D. (64., 2–2)

A Regionális U16-os bajnokság Alap-csoportjának 7. fordulójának szombathelyi mérkőzésén a Móri SE látogatott hozzánk. A héten már játszott egy bajnokit ez a korosztályunk– akkor 8–1-re győztük le a Kapuvárt. Hiába volt fölényben a Lurkó, két bedobás után kialakított helyzetét is góllal zárta a vendégcsapat, így a 34. percben már két góllal vezettek. A félidő hajrájában sikerült szépítenünk: Fábián Dániel mélységi indítást kapott, balról húzott befelé, majd a hosszú alsóba lőtt, 1–2. A fordulás után egyértelműen fölénybe kerültünk: Fábián középre adott labdáját Tóth Dávid a rövidbe tekerte a 64. percben, 2–2. Ezek után is ziccereket alakítottunk ki, és sajnos hibáztunk is el, vagy a kapufa segítette ki a móriakat. A 87. percben egy büntetőből megint előnybe kerültek a piros-feketék, amit már nem tudtunk kiegyenlíteni, így egy góllal kikapott Somlai Roland együttese.

Igazából érződött, hogy 4 nap alatt többen a harmadik bajnokinkat játszották. A mezőnyben jól járattuk a labdát, sok passzunk volt, sokkal inkább szervezni próbáltuk a játékot. Védelmünk óriási hibákat védett, az első két gólt bedobás után kaptuk. Cseréltem a szünetben két helyen is, mi voltunk élesebbek ezek után, több lehetőségünk volt, ki is tudtunk egyenlíteni, sőt, meg kellett volna szereznünk a vezetést. Az egész „megkoronázásaként” a végén büntetett bennünket a futball: egy közvetett szabadrúgás utáni szituációból 11-eshez jutottak a vendégek, amit értékesítettek is. Fájó lett volna döntetlen is, de így még rosszabb, hogy vereséget szenvedtünk. Mezőnyben rendben voltunk, de a kritikus posztokon nagyon sokat hibáztunk. Ezt kell leküzdenünk ahhoz, hogy eredményesebbek lehessünk. Azokon a meccseken, ahol a mérleg serpenyőiben hasonló értékek szerepelnek, sajnos eddig mindig mi húztuk a rövidebbet

– értékelt Somlai Roland.  

  • Csatolt dokumentumok