UFC Pamhagen U14-15 – Lurkó UFC U14 0–5 (0–1)
Lurkó UFC U14 (keret):
Gáspár Bence, Szalai-Horváth Alex – Molnár Gábor, Gudui Dániel, Lakner Olivér, Andor István, Vert Zsolt, Varga Nimród, Babarcki Dominik, Farkas Bendegúz, Bertók Gergő, Gartner Raul, Rigó Vince. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Varga N. (27., 0–1), Gartner (59., 0–2; 65., 0–4), Farkas B. (60., 0–3), Bertók (79., 0–5)

Pamhageni meghívásnak tett eleget kedden este U14-es csapatunk, ahol a hazaiak vegyes összetételű, 2008-2009-eseivel mérhették össze tudásukat. Kiválóan előkészített, füves pálya fogadta csapatunkat Ausztriában, így minden adott volt egy színvonalas találkozóhoz.

Az első félidő 27. percében kerültünk előnybe: egy szöglet után Varga Nimród elé került a labda, aki egy remek csel után ballal eltekerte a labdát a hosszú sarokba.

A második félidőben volt egy kiváló időszakot mutattak be a zöld-feketék: egy hatperces időszakban háromszor is betaláltak Joó Bálint tanítványai. Az 59. percben Gartner Raul távoli lövését elvétette a hazaiak kapusa, így az az alsó sarokban kötött ki. A középkezdés után Andor István szerzett labdát a bal oldalon, a megszerzett labdával Gartner Rault játszotta meg, aki nagyszerűen vette észre, majd indította a túloldalon kilépő Farkas Bendegúzt, aki a kapus mellett elpasszolva juttatta a kapuba a játékszert, 0–3. A 65. percben Gudui Dániel ment el a labdával a jobb szélen, ahonnan tanítanivaló módon tekert be a védők mögé, pontosan a hosszú oldalon érkező Gartner Raul elé, aki egyből a kapuba juttatta azt. A hajrában is betaláltunk: Vert Zsolt harcolt meg a labdáért a pálya közepén, majd a megszerzett játékszerrel Bertók Gergőt játszotta meg, aki egy átvételt követően, jó 25 méterről bombázott a felső léc alá, kialakítva az 5–0-s Lurkó-sikert.

A mérkőzést követően vendéglátóink nagyon finom szendvicsekkel készültek a gyerekeknek, amit közösen, nagyon jó hangulatban fogyasztottak el. A találkozó után mindkét fél rendkívül hasznosnak ítélte meg a találkozót, és abban maradtak, hogy a közeljövőben mindenképpen sort fognak keríteni egy szombathelyi visszavágóra. 

Egy nagyon hasznos, iramát tekintve kifejezetten jónak mondható, színvonalas találkozón vagyunk túl, ami a pálya talaja mellett annak is volt köszönhető, hogy mindkét fél felvállalta a nyílt, őszinte futballt. Többféle taktikai elemet, felállási formációt is ki tudtunk próbálni a mai mérkőzésen, illetve egy-egy játékost több pozícióban is volt alkalmam szerepeltetni a mai napon. Mindig örömmel fogadjuk, és teszünk eleget a külföldi meghívásoknak, a nemzetközi megmérettetéseknek, hiszen ilyenkor mindig egy némiképp eltérő játékfelfogással, más szemlélettel találkozhatunk, ami mindenképpen hasznos a gyerekek fejlődését tekintve

– mondta Joó Bálint vezetőedző a találkozót követően.

  • Csatolt dokumentumok