SC Sopron U14 – Lurkó UFC U14 0–1 (0–0)
Lurkó UFC U14.:
Varga B. – Tancsics (Csupor, 70.), Lajos, Kiss L., Baldauf – Biró B. (Szakasics, 51.), Varga M., Grádvohl (Szabó K., 70.) – Szabó Máté (Szabó B., 61.), Vert, Berzlánovich (Szemán, 70). Edző: Berning Adrián.
Gólszerző: Varga M. (65., 0–1)
Kiállítva: Vert (54.)

A középmezőny legelejéhez tartozó két csapat: az SC Sopron és a Lurkó UFC csapott össze a Hűség Városában. A bajnokság első fordulójában találkoztak a fiúk legutóbb: akkor 1–1 lett a végeredmény. Most is egy jó iramú, helyenként magas nívójú meccset játszott a két gárda. A találkozó második félidejében éppen Vert Bence ellen követtek el szabálytalanságot – mégis ő kapott sárga lapot, és mivel ez a második volt, megfogyatkozott csapatunk. Tíz perc múlva azonban egy szép kontratámadás végén Varga Mátyás szerzett gólt, előnyhöz juttatva a Lurkót. Ezek után a Sopron próbált támadólag fellépni, de a szervezetten és fegyelmezetten védekező Berning-csapat lehúzta a rolót hátul, így emberhátrányban teljesen megérdemelten hozta el a fontos három pontot a piros-fehérek otthonából.

Ismét úgy érzem, nagyon színvonalas meccs áll mögöttünk – csakúgy, mint a ZTE ellen. A tabella negyedikje ellen ki-ki meccset játszottunk. Ugyanolyan felfogásban kellett játszanunk, mint mostanában, ugyanis hozzánk nagyon hasonló minőségű csapattal játszottunk. Egységesek voltunk, jól védekeztünk és megfelelően támadtunk. Igazából kialakított helyzete nem volt a hazaiaknak. Jól alakult az iram, sok volt ütközés, nagy párharcokat vívtunk – ebből a fiúk jelesre vizsgáztak. A szó legsportosabb értelmében agresszívak voltak, a megszerzett labdákból támadásokat építettünk fel: négyszer is ziccerbe kerültünk, de ezeket mind kihagytuk az első félidőben. Egy érthetetlen játékvezetői döntés után megfogyatkoztunk. Ezek után hatalmas erőt tanúsítva, hátrányban is volt tartásunk, és egy kontrát befejezve megszereztük a vezetést. Mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak a gólunk után, de nem találtak rést a pajzsunkon: győzni mentünk, és győztünk is. Gratulálok a fiúknak, mérhetetlenül büszke vagyok a csapat minden játékosára

– mondta Berning Adrián a mérkőzést követően.

 

  • Csatolt dokumentumok