Csornai SE U14 – Lurkó UFC U14 1–10 (0–5)             
Lurkó UFC U14:
Szalai-Horváth – Babarcki, Gudui, Bertók (Pencz, 57.), Andor – Vert, Lakner, Tompa – Rajtosics (Sántha, 61.), Gartner, Varga N. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Gartner (16., 0–1; 17., 0–2; 48., 0–6; 53., 0–7), Tompa (20., 0–3), Bertók (24., 0–4), Babarcki (29., 0–5), Varga N. (55., 0–8; 74., 1–9), Lakner (77., 1–10)

Az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak U14-eseink Csornán. Az már az első perctől látszódott, hogy mindkét fél felvállalja a nyílt támadófutballt. Az együttesek magasan védekeztek, letámadással operáltak, így próbálva megakadályozni ellenfele labdakihozatalait. Az első percekben mindkét oldalon akadt lehetőség, a mieinknél a Pápa elleni találkozóhoz hasonlóan ismét Gartner Raul került helyzetbe, ám ekkor még nem sikerült eltalálnia a kaput. Nem úgy a 16. percben, amikor is egy szögletet követően került elé a labda, amit nagyjából 16 méterről, akrobatikus mozdulattal lőtt a hálóba. Egy perccel később az első gól szerzője tette ki a labdát a szélen lévő Babarcki Dominiknak, aki tanítani való módon adta azt vissza a védők között kilépő feladó elé, aki a labdát a kapus mellett elpöckölve gurított a sarokba. Ez a gyors két vendég találat láthatóan megfogta a hazai csapatot. 

A 20. percben Rajtosics Hunor indult meg labdával a félpályától, három ellenfél játékost is kicselezve egészen az ellenfél 16-osáig jutott, majd a remek egyéni akció végén Tompa Ádám elé tálalt, aki tanítani való módon lőtt a hosszú sarokba. A 24. percben Vert Zsolt átadása után, a büntetőterület sarkától Bertók Gergő gyönyörűen tekerte el a labdát a kapu hosszú felső sarkába, ezzel már négyre növelve csapata előnyét. A félidei eredményt Babarcki Dominik állította be, aki Gudui Dániel nagyszerű indítása után, egy nagyszerű egyéni akció végén talált a kapuba. 

Nyolc perc telt el a második játékrészből, amikor Varga Nimród tökéletesen ugratta ki Gartner Rault, aki meg sem állt az ellenfél kapujáig, megszerezve ezzel csapata hatodik, míg saját maga harmadik találatát. Az 53. percben egy mintaszerű vendégakció következett, Tompa Ádám vette észre, és továbbított nagyszerűen a jobb oldalon induló Babarczki Dominikhez, aki a védőjét lefutva centerezett a középen érkező Gartner Raul elé, aki nem hibázott, ezzel megszerezve negyedik gólját a mérkőzésen. Két perccel később Varga Nimród a kaputól jó 30 méterről szánta el magát lövésre. Életerős lökete a kapu felső sarkában landolt! Ezt követően kisebb gólcsend következett, közel 20 percig nem esett újabb találat, ez idő alatt inkább mezőnyben folyt a játék. 

A 73. percben sikerült szépíteniük a hazaiaknak, egy védők mögé belőtt labdával ugrott ki a csornaiak támadója, aki egy védő szorításában egészen az alapvonalig jutott a labdával, ahonnan még betudta adni azt  a középen érkező társának, ő pedig a kapu közvetlen előteréből nem hibázott. 

Erre a szépítő találatra egyből válaszoltak a mieink. A középkezdés után a labda gyorsan Lakner Olivérhez került, aki egy jó 30 méteres labdát varázsolt az induló Varga Nimród lába elé: csatárunk aztán a védőit lerázva könyörtelenül vágta azt a kapuba. 

A 77. percben született meg a találkozó utolsó találata, amikor is a csornai kapus indítani készült, ám Vert Zsolt szemfülesen belevetette magát az indításba, ami után a labda Lakner Olivér elé került, aki 20-25 méterről lőtte ki az egyik alsó sarkot, ezzel beállítva a 10–1-es vendégsikert. 

 

Nagyon jól működött a letámadásunk a mai mérkőzésen, rengeteg labdát szereztünk az ellenfél térfelén. Ellenfelünk is ezzel próbálkozott, de a labdakihozatalaink többnyire jól sikerültek. A helyzetkihasználásunk rengeteget javult az elmúlt hetekhez képest, ennek is köszönhető ez a nagyarányú siker. Az előző mérkőzéshez hasonlóan ma is sok volt a hiányzónk, így több 2010-es játékosnak is lehetőséget tudtam adni, akik éltek is ezzel, bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, megállják a helyüket az idősebbek között is. A mai teljesítményéért mindenkit dicséret illet. Gratulálok a csapatnak! Hajrá, Lurkó

– fogalmazott Joó Bálint a találkozó után.

 

  • Csatolt dokumentumok