A hétvégén Bécsben, az U9 EFCO Euro Championship döntőben szerepeltünk, ahol különböző országokból 72 csapat vett részt. Nagyon jó szervezés mellett, kellemes környezetben, de változó időjárási körülmények között játszottak a csapatok.

A csoportmérkőzéseket, kissé megilletődve az angol FC Liverpool ellen kezdtük, akik az első öt percben két gólt szereztek. A mérkőzés második felében már kiegyenlített játék során nekünk is voltak helyzeteink, de sajnos azokat nem sikerült értékesíteni. A többi csoportmérkőzésen már úgy játszottak a gyerekek, ahogy tudnak. Igyekeztünk sokat birtokolni a labdát, gyorsan és pontosan játszani, folyamatosan nyomás alá helyezni az ellenfeleket.

 

Eredmények :
Lurkó UFC - Illés AKA - Liverpool FC (angol) 0:2
Lurkó UFC - Illés AKA - FT Starnberg (német) 0:0
Lurkó UFC - Illés AKA - LAC Inter (osztrák) 4:0
Lurkó UFC - Illés AKA- - NK Bregana (horvát) 1:0
Lurkó UFC - Illés AKA - MTK Budapest 1:0

 

A csoportból az előkelő második helyen jutottuk tovább, így a Liverpoollal együtt  a 24 csapatos aranyágon folytattuk a küzdelmeket. Sajnos a szombati utolsó mérkőzés nem úgy sikerült ahogy szerettük volna és a MSK Zilina (szlovák) elleni vereség azt jelentette, hogy vasárnap a 13-24. helyért léphettünk pályára.

Lurkó UFC - Illés AKA - MSK Zilina 0:4

A vasárnapi napon négyes csoportban játszottunk tovább. Az osztrák csapat ellen főlényben játszottunk, de a végén egy figyelmetlenségből kapott góllal elvesztettünk két pontot, ami a végén nagyon hiányzott. A Hertha elleni mérkőzés egy szögletrúgás utáni fejesből szerzett német góllal dőlt el. Nem tudtuk levédekezni, a csapatunk legmagasabb játékosánál közel egy fejjel nagyobb(!) játékost, aki így könnyen szerezte meg a győztes  gólt.

Lurkó UFC - Illés AKA - Team Wiener Linien (osztrák) 1:1
Lurkó UFC - Illés AKA - NK Triglav Kranj (szlovén) 2:1
Lurkó UFC - Illés AKA - Hertha BSC 03 Zehlendorf (német) 0:1

A 19. helyért játszhattuk az utolsó két találkozót.

A végére elfáradtunk és nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, ami az előző mérkőzéseken jellemző volt ránk.

Lurkó UFC - Illés AKA - Újpest TE 0:2
Lurkó UFC - Illés AKA - Wacker Innsbruck (osztrák) 1:3

Ezzel az UTE végzett a legjobb helyen a magyar csapatok közül, míg mi a második legjobban szereplő magyar csapat voltunk!

(10 hazai klub képviseltette magát a tornán)

 

Torna végeredménye:

 

1. Club Brugge (BEL.)

2. NK Bistrica (SLO.)

3. Lokomotiva Zagreb (CRO.)

4. AS Roma (ITA)

5. Juventus (ITA)….

19. UTE (HUN)..

21. LURKÓ- ILLÉS AKADÉMIA (HUN)….

 

Vargovics Zsolt edző :

 

"Összegezve: Nagyon sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak ezen a tornán. Sok mérkőzést játszottunk, ahol különböző nemzetiségű játékosokkal és játékkultúrával találkoztunk. A torna során főleg a fizikálisan és mentálisan erős csapatok érvényesültek, és kevésbé a játékosságot, kreativitást képviselő csapatok. Ebből kifolyólag nem került a legjobbak közé a Sporting Lisszabon, Dinamo Zágráb, Austria Wien, Sturm Graz, Liverpool, MOL Vidi stb. „"

 

A csapat jázékosai :

Szalay Bendegúz, Vincze Dani, Rajtosics Hunor, Szakács Benedek, Molnár Barnabás, Módly Samu, Reiber Marcell, Pék Zalán, Polgár Ádám, Bozzay Levente, Gombos Zalán, Lakatos Krisztián;

 

A csapat edzői : Vargovics Zsolt, Lengyel Miklós