Milánóban járt az Illés Akadémia U12-es csapata

Illés Akadémia-Haladás - Sampdoria 0:2

Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, azonban ismét megmutatkozott a tipikus „torna első mérkőzése szindrómánk”, amelynek következtében az adódó lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, míg ellenfelünk két kontrából két gólt szerzett, amivel összességében megérdemelten nyertek ellenünk.

Illés Akadémia - Renate 1:2

Nagyon jól kezdük a mérkőzést, sok labdaszerzésünk volt az ellenfél védőzónájában, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen sikerült megszereznük a vezetést. Ezt követően is támadásban maradtunk, azonban két komoly ziccert sem sikerült gólra váltanunk, míg az ellenfél az első helyzetét értékesítette. A második játékrészben mind a két fél javára eldőlhetett volna a találkozó, amit végül a Renate nyert meg egy erősen véleményes góllal.

G.: Somfalvi B.

Illés Akadémia Nagykanizsa 8:0

G.: Somfalvi B. 2., Bolla B., Balikó Á., Varga Á., Laczó P., Sinka A., Horváth A.,

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertünk.

Illés Akadémia Como 1:1

Büntetőkkel: 6:5

Kissé fáradtan léptünk pályára, ráadásul egy elég rossz minőségű műfüves pályán játszottunk, ahol ismét megvoltak a lehetőségeink, azonban csak egy gólt tudtunk szerezni, míg ellenfelünk első helyzetét rögtön gólra váltotta. A rendes játékidő döntetlennel zárult, így következtek a büntetőrúgások, ahol mi hibáztunk kevesebbet, így a győzelemmel megszereztük a 9. helyet.

G.: Somfalvi B.

Értékelés:

Az Illés Akadémia U12-es csapatával Milánóban vettünk részt a 4 napos hagyományosan szezon végén megrendezésre kerülő tornán. A célunk azt volt, hogy a gyerekek ne csak jól érezzék magukat, hanem bele tudjanak kóstolni abba, hogy egy ilyen rangos nemzetközi torna milyen fizikális és mentális feladatok elé állítja őket, valamint lehetőségünk volt képet kapni arról, hogy hol is tartunk a képzésben a neves, nagy hagyományokkal rendelkező utánpótlás műhelyekkel szemben.

A csoportunk nagyon erős volt, hiszen a döntős és végül második helyen végző Sampdoria, valamint a szintén jó erőkből álló Renate volt az ellenfelünk. Az esélyünk megvolt arra, hogy tovább tudjunk jutni, ám ez sajnos nem sikerült, csak nüanszok döntöttek mind a két mérkőzésen. A helyosztókon a jó játék ereménnyel is párosult, így sikerült megszereznünk a 9. helyet.

Az mindenképpen pozitívum, hogy ellenfeleinkkel nem csak felvettük a versenyt, hanem a mérkőzések egyes periódusaiban (egy találkozón a mérkőzés teljes egészében) föléjük tudtunk nőni. Az érezhető volt, hogy kevesebb a hely és az idő, valamint kevesebb érintővel kell játszani, de ezekhez a körülményekhez a gyerekek jól alkalmazkodtak.

Amin javítani kell az mindenképpen a helyzetkihasználásunk, hiszen ha a kapu előtt eredményesebbek vagyunk, akkor előrébb is végezhettünk volna. Sajnos a hazai bajnokságban belefér 2-3 elrontott ziccer, azonban a nemzetközi porondon ez már ebben a korosztályban is luxusnak számít, amit ellenfeleink rendre meg is büntettek.

Mindent egybevetve hasznos tapasztalatokkal, a gyerekek pedig életreszóló pozitív élményekkel gazdagodtak, ami mindenképpen a hasznukra fog vállni a jövőben.

Gratulálunk a gyerekeknek!

Edzők: Sátori Barnabás, Tóth Zsolt