Második helyen végzett az Illés Akadémia U12-es csapata a Danone Kupa országos döntőjében

Csoportmérkőzések :

Illés Akadémia Szeged 4:0

A mérkőzés elejétől kezdve jó ritmusban, jó felfogásban játszottunk és ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertünk.

G.: Somfalvi B. Bolla B. Balikó Á., Király K.

Illés Akadémia - Győri ETO 0:0

Nagyon jó csapat ellen játszottunk. A győriek ellen mindig kiélezett találkozókat szoktunk vívni és ez most sem volt másként. Jó színvonalú, egyenlő erők küzdelmét hozó találkozón igazságos döntetlen született.

Illés Akadémia Orosháza 1:0

G.: Takács-Földes O.

Sok helyzetet dolgoztunk ki, azonban ezeket egy kivételtől eltekintve ki is hagytuk, így végig izgalmas volt a találkozó, amelyet összességében megérdemelten nyertünk meg.

Illés Akadémia Videoton 2:1

Rosszul kezdtük a mérkőzést, ráadásul az ellenfél meg is szerezte a vezetést. Ezt követően a Videoton eldönthette volna találkozót, de kihagyta a helyzeteit, míg nekünk sikerült ritmust váltanunk és két szép góllal megfordítani a találkozót.

G.: Takács-Földes O., Somfalvi B.

Illés Akadémia ZTE 0:0

Ennek a találkozónak úgy futottunk neki, hogy az ETO váratlan veresége miatt egy döntetlennel is megtudjuk nyerni a csoportot és ezzel bekerülünk a döntőbe. Mindennek tudatában sem játszottunk döntetlenre, hanem igyekeztünk győzelemmel lezárni a csoportmérkőzéseket. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, nekünk valamivel több helyzetünk volt, de összességében a döntetlen reális eredmény volt.

Döntő :

Illés Akadémia Puskás Akadémia 0:3

Sajnos ellenfelünk a játék minden elemében fölénk nőtt. A gyerekek megtettek mindent, de el kell ismerni, hogy a Puskás Akadémia teljesen megérdemelten nyert és jutott be a Spanyolországi nagydöntőbe.

Értékelés : 

"Az Illés Akadémia U12-es csapatával Budapesten vettünk részt a Danone kupa országos döntőjében. A regionális elődöntőt Pécsen magabiztos nyertük meg, így bizakodva utaztunk a fővárosba. A tét óriási volt, hiszen a torna győztese Spanyolországba utazhat az európai nagydöntőre.

A csoportunkat mindent egybevetve magabiztosan nyertünk meg, a gyerekek végig nagyon koncentráltan, fegyelmezetten és óriási motivációval futballoztak. Mentális erejük és minden áron való győzni akarásuk a Videoton ellen jött ki a legjobban, ahol ugyan hátrányba kerültünk, de egy pillanatra sem adták fel és két szép góllal végül sikerült megfordítani és ezzel megnyerni a találkozót.

A döntő sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a Puskás Akadémia csapata teljesen megérdemelten győzött ellenünk és jutott a Spanyolországi nagydöntőbe. Kívánjuk nekik, hogy ott is jól és eredményesen szerepeljenek. Szégyenkezésre nincs okunk, hiszen így is történelmet írtunk, mivel az Illés Akadémia ebben a korosztályban még soha nem játszott döntőt és végzett ilyen előkelő helyen a rangos nemzetközi megmérettetéssel záruló Danone kupán.

Ezen a tornán is jó volt látni a gyerekek tudatos futballját és azt, hogy neves, jó csapatok ellen tudtunk dominálni. Egész évben fantasztikusan edzettek és játszottak játékosaink, akik a tavaszi szezonban az összes tornán nemcsak jól szerepeltek, hanem jól is játszottak. Nagy pozitívum, hogy sok olyan elemet láttunk tőlük, amelyeket az edzéseken sokat gyakorolunk. Többször elmondtuk már, hogy ebben a korban a legfontosabb a képzés, az eredmény másodlagos, ugyanakkor örömmel tölt el bennünket, hogy a befektetett munkánk eredményességgel is párosul.

Sátori Barnabás, Tóth Zsolt U12 edzők