Szombaton a Soproni FAC nyárindító focifesztiválján szerepelt a Lurkó UFC U11-es (2011) korosztálya. A nagy melegben öt csapat (a rendező Soproni FAC két együttese, Nebuló Kapuvár, Vitnyéd és Lurkó UFC) részvételével zajlott a torna. Vargovics Zsolt a Major András, Kánya László, Horváth Balázs, Kiss Barnabás, Máté Levente, Zsarnay Marcell, Wilcsek Roland, Horváth Noel, Pomper Márton, Jéri Zsombor, Horváth Csongor és Szovák Noel összetételben szerepelt.

Az első mérkőzésen a SFAC „piros” csapatától 4–1-re kikaptunk, ám a rendezők „fehér” együttesét 7–1-re legyőztük. A Nebuló ellen aztán 3–0-ra diadalmaskodtunk, míg az utolsó találkozón a Vitnyéddel 1–1-et játszottunk. Mindez azt jelenti, hogy a „piros” SFAC 9 ponttal (12–5) megnyerte a tornát, míg a Lurkó UFC 7ponttal (12–6) lett a második.

A torna során a labdakihozatalokat és a támadózónában történő labdaszerzéseket (az ellenfelek kibontakozásának megakadályozása) kértem a játékosoktól. Az első mérkőzésen lassan, fásultan és pontatlanul játszottunk, az ellenfél pedig kihasználta ezt. A találkozó után a gyerekekkel átbeszéltük a történteket és a többi összecsapáson már azt kaptam a srácoktól, amire képesek. Labdabirtoklásban domináltunk, igyekeztünk a széleken üres területeket kialakítani és azokat bejátszani. Sok gólhelyzetet alakítottunk ki, de azokat kevés százalékban értékesítettük. A tornán ezüstérmet szereztünk. Sokat kell még tanulnunk, de ismerve a gyerekek hozzáállását ezzel nem lesz probléma, fogékonyak és nyitottak az új dolgokra

– értékelte a tornát Vargovics Zsolt vezetőedző.

 

  • Csatolt dokumentumok