Negyedik alkalommal rendeztük meg Bükön a Haladás egykori kapuslegendájának, Szarka Zoltánnak az emléktornáját. Az idei megmérettetés az U8 korosztálynak lett kiírva. A nemzetközi tornán nyolc csapat vett részt, név szerint, a Flyeralarm Admira, JAZ GU Süd, Slovan Bratislava, Budapest Honvéd, Ferencváros, Zalaegerszeg, Sopron és a házigazda Lurkó UFC.

A tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtottak U8-as játékosaink, veretlenül, kapott gól nélkül játszották le a hét mérkőzésüket és ezzel a remek teljesítménnyel elhódították és itthon tartották a vándorkupát.

Pados József és Fider Ádám csapata a vasárnapi napon igazán emlékezeteset alkotott!

A torna nyitómeccsén a Zalaegerszeg kapitulált (3:0), majd az SC Sopron ellen a torna legnagyobb gólkülönbségű győzelmét aratták a szombathelyiek (5:0). A pozsonyi Slovan ellen 2:0-ra, a stájer JAZ GU-Süd ellen szintén 2:0-ra nyertek a mieink.

Három fordulóval a vége előtt eldőlt: a Ferencváros 3:0-ás legyőzésével megnyeri a tornát a Lurkó, ugyanis a többi esélyes „körbeverte egymást”. A csapat menetelését mindez azonban nem zavarta ugyanis a hátralévő két összecsapást is megnyerte így az Flyeralarm Admira (2:0) és a Budapest Honvéd (2:0) sem tudta megállítani.

Veretlenül, kapott gól nélkül, 19:0-ás gólkülönbséggel végzett tornagyőztesként a Lurkó. A második helyen a JAZ GU-Süd zárt, míg a dobogó alsó fokára a Flyeralarm Admira kapaszkodott fel.

 A csapat játékának egyik jellemzője a tudatosság volt, ez az erény nagyon szépen visszaköszönt ezen a napon a játékunkból.

A csapat tagjai: Németh Levente, Novák Bence, Lengyel Ágoston, Pető-Takács Botond, Hányi Bálint, Szalay Kolos, Török Balázs, Horváth Máté

Fider Ádám edző :

"Hatalmas gratuláció jár a srácoknak. Az egész tornán fegyelmezetten, csapatként működve hozták le a meccseket. Kifejezetten szép gólokat szereztünk, hol gyönyörű összjátékok, hol pedig kiváló egyéni villanások után. A labdakihozatalaink nagyon jól működtek, ezekből tudatosan próbáltuk építeni támadásainkat, ami nagyrészt össze is jött. Sokszor forgattuk a játékot, ami ebben a korosztályban szintén nagy fegyvertény. Jó szereplésünk kulcsa viszont mindenképpen az volt, hogy az ellenfél labdás játékosát azonnal megtámadtuk, ezzel folyamatos nyomást helyezve rá, illetve labdavesztések után is egyből visszatámadtunk. A gyerekek kapott gól nélkül hozták le a tornát, ami egy ilyen jó mezőnyben elképesztő teljesítmény. Ám ez semmiképp sem a véletlen műve, hanem a fegyelmezett, szorgalmas edzésmunka eredménye."

A torna végeredménye :

1. Lurkó UFC

2. JAZ GU Süd

3. Flyeralarm Admira

4. Zalaegerszegi TE

5. SK Slovan Bratislava

6. Budapest Honvéd

7. Ferencváros

8. SC Sopron

  • Csatolt dokumentumok