FC Ajka U13 – Lurkó UFC U13 2–4 (0–1, 0–3, 2–0, 0–0)
Lurkó UFC U13:
Németh Á. – Barta Á., Horváth N., Kiss Ba. – Wilcsek, Horváth D. – Mukics, Kiss Be., Horváth B. Cserék: Szabó, Vámosi, Lakner, Poszavecz, Barta, Nagy V. B. Vezetőedző: Orbán Dániel.
Gólszerzők: Kiss Benedek (14., 0–1), Vámosi Márton (25., 0–2), Nagy Vitéz Bendegúz (26., 0–3), Horváth Dániel (32., 0–4)

A Regionális U13-as bajnokság Alap szekciójának Nyugati csoportjában Ajkára látogatott az első fordulóban a Lurkó UFC 2011-es korosztálya.

Mindkét fél jól kezdte a mérkőzést, azonban játékosaink az első félidőben határozottabbak voltak a párharcokban, így sok labdát sikerült szereznünk. Támadásvezetéseink során több pontrúgást is kiharcoltunk, az első gólunkat is szöglet után szereztük. Kiss Barni sarokrúgását Mukics Matyi csúsztatta kapura, a kapusról kipattanó labdát pedig újdonsült csapatkapitányunk Kiss Bendő továbbította a hálóba. A második negyedben nem változott a játék képe, de helyzetkihasználásban még pontosabbnak bizonyultunk. Egy szöglet utáni kavarodást unt meg Vámosi és a léc alá lőtt, ezzel megszerezve első gólját új klubjában. Egy perccel később egy oldalsó szabadrúgást követően Nagy Bendi reagált a leggyorsabban és lőtte be a kapusról kipattanó labdát. Még ugyanebben a negyedben Horváth Dani kapott labdát a pálya bal oldalán, egy-két tolás után pedig szabadon lőhetett, lövése a kapus felett csapódott a hálóba, 0–4. A második félidőben kiegyenlítettebb csata folyt a pályán, ám innentől csak a hazaiak tudtak betalálni. Előbb egy megpattanó beadás jött ki a kapusunkról és a támadó ezt helyezte az üres kapuba. A második hazai gólt egy tiszta becsúszó szerelés előzött meg, ám a játékvezető mégis büntetőt ítelt, melyet a hazaiak értékesítettek, ezzel beállítva a végeredményt, a Lurkó UFC 4–2-re győzött!

Gratulálok a srácoknak! Támadásvezetésben, koncentrációban és hozzáállásban is sikerült előrelépnünk a hétközi edzőmeccshez képest, így megérdemelt győzelemmel zárhattuk az első fordulót, egy szimpatikusan játszó ellenfél ellen. Az első félidőben nyújtott teljesítmény kifejezetten tetszett, nem ismertünk elveszett labdát, igazi férfimunka volt. A másodikban 4–0-nál és 4–2-nél is többször lezárhattuk volna a mérkőzést, de ekkor a cserék ellenére látszott a srácokon a hőség okozta fáradtság. Mindent összevetve pozitív volt az első bajnoki mérkőzés, hasonló mentalitással készülünk a folytatásra

– nyilatkozta Orbán Dániel vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok