A Lurkó UFC, mint szombathelyi körzetközpont nem csak a Bozsik-tornákat és -fesztiválokat rendezi meg, hanem kétheti rendszerességgel kiválasztó edzéseket is tart. Az elsőn az U11-es és az U10-es korosztályokból 22 játékos vett részt. A tréninget U11-eseink edzője, Nagy Zoltán; mozgáskoordinációs edzőnk, Földvárszki Edina; operatív vezetőnk, Vörös István és a Lurkó UFC szakmai vezetője, Vargovics Zsolt tartotta. A terveink szerint 18 mezőnyjátékos és 2 kapus alkotná a keretet, a létszám azonban változhat: bekerülni is lehet, de kikerülni is. A vasárnapi Bozsik-tornákat követően szerdánként találkoznak az edzők és növendékek Szombathelyen, az Illés Akadémián.

A résztvevők:

Szabó Zalán, Jáger Ármin, Tánczos Zoltán és Földes Gergő (Nádasd), Herczeg Kornél (Egyházasrádóc), Fábián Olivér (Szarvaskend), Németh Dávid (Szentgotthárd), Hajba Levente, Al Hadad Amin és Pasics Flórián (Körmendi FC), Kiss Dániel, Wágner Bence és Csapó Máté (Kék Sünik Körmend), Nunkovics Noel és Staritzbüchler Ármin (Csákánydoroszló), Hodács Ádám (Rábatótfalu), Mikler Tamás (Rum), Obis Zoltai Tibor és Borbély Dominik (Söpte), Meskó Olivér, Dancz Barnabás és Mikler Marcell (Vasvár).  

A hozzánk érkező gyerekek ott vannak a klubjaik legtehetségesebb játékosaik között. A Lurkó UFC feladata olyan biztonságos és nyugodt környezet megteremtése és fenntartása, ahol a nálunk sportoló gyerekek folyamatosan fejlődhetnek, pozitív élményekkel gazdagodhatnak, megszeretik a sportot és kötődnek a labdarúgáshoz. Célunk, hogy technikailag képzett, kreatív és pozitív gondolkodású játékosokat neveljünk. A képzés középpontjában az egyén áll! Nap mint nap azért dolgozunk, hogy a gyerekek magas technikai és taktikai tudást szerezzenek, mentális, kondicionális és koordinációs képességekben fejlődjenek, amihez nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni képzésre. Fontos szempontnak tartjuk, hogy a programban résztvevő gyerekeknek új elemeket tanítsunk és elvégezzünk egyfajta korrekciót, hiánypótlást, hiszen tudjuk: az egyesületeknél a csapatedzések során nem minden esetben juthat erre idő. A gyerekek számára ez egy új élmény, hiszen nem a megszokott környezetükben vannak – erről az edzés előtti szülői értekezleten tájékoztattuk a gyerekeket elkísérő szülőket is. Az első tréningen ügyes, tanulni akaró és szorgalmas fiatalokkal ismerkedhettünk meg. A srácok is és mi is nagyon várjuk a folytatást! Köszönjük a szülőknek és a partneregyesületeknek, hogy támogatják a gyerekek részvételét ebben a programban, ami 2024 nyaráig tart. Biztos vagyok benne, hogy akik szorgalmasan látogatják azt edzéseinket, sokat fognak fejlődni a következő hónapokban

– mondta Vargovics Zsolt, a Lurkó UFC szakmai vezetője.

  • Csatolt dokumentumok