Lurkó UFC U16 – Üstökös FC Győr U16 2–2 (0–1)
Lurkó UFC U16: Nagy D. – Fábián (Földes, 51.), Várnai, Hajba, Vajda (Kevy, 46.) – Tóth D., Dénes (Kiss L., 46.), Mesics-Leiner – Szár (Karáth, 65.), Berzlánovich, Verebélyi (Szakasics, 46.). Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerzők: Berzlánovich (60., 11-esből, 1–2), Sipos (79., öngól, 2–2)

A Regionális U16-os bajnokság észak-nyugati csoportjának 12. fordulójában az Üstökös FC Győrt fogadta a Lurkó. A mieink korábban 3–3-as döntetlent játszottak a győriekkel, akik a tabella harmadik helyén álltak a forduló előtt.

A győriek az első félidő hajrájára fordulva megszerezték a vezetést, majd az 56. percben kettőre növelték az előnyüket. Egy óra elteltével egy jogosan megítélt büntetőből Berzlánovich Máté szépített, majd ezek után mindent elkövettünk az egyenlítés érdekében. A 79. percben egy szabadrúgás után meg is született a második Lurkó-gól, azonban újabb ezt már sajnos nem követte, így kénytelenek voltunk a 2–2-es döntetlennek megelégedni.

Érdekesség, hogy csak a Lurkó játszott ikszet eddig ebben a bajnokságban: kétszer az Üstökössel, egy-egy alkalommal pedig a DAC-cal és a Pápával.

A tabella második helyén álló győrieket fogadtuk ezen az őszi délutánon, az ilyenkor jellemzően rendkívül csúszós műfűvön.  A mérkőzést illetően a győzelem reményében léptünk ma pályára. A bajnokság csapatai közt minimális a különbség, tulajdonképpen mindig az aznapi forma dönt. Sajnos az első félidőben rendkívül hitetlenül, illetve pontatlanul játszottunk, aminek egyik oka a rendkívül kevés futás volt. Azt éreztem, mintha jó lenne mindenkinek az, hogy eseménytelen meccsen vezet az ellenfél 1–0-ra. Félidőben hármat is cseréltem, ami érezhetően jót tett a mérkőzésnek. Sajnos ismét elért minket az, ami ilyenkor csak ront a helyzetünkön: a klubunk játékosa – aki hétről hétre újra és újra az edzők és a csapattársai bizalmával él vissza – majdnem sikeresen kútba lökte a csapatot. Szerencsére a félidő utáni cseréjét követően, 0–2-nél volt még 35 percünk arra, hogy visszahozzuk a meccset. Óriási fordulat állt be, nagy csata zajlott a pályán, igazi támadó futball mindkét oldalon, indulatokkal, kőkemény belépőkkel, magas irammal. Felborult a pálya, óriási nyomás alá helyeztük a győri kaput. Szár Gábor egy mély indítást futott meg a szélen, Berzlánovich Máténak passzolt, aki jó ütemben tolta meg a 16-on belül a labdát az elkéső védő mellett, aki buktatta! A jogosan megítélt büntetőt a sértett értékesítette magabiztosan. Folytatódott a nyomás és percenként alakítottunk ki helyzeteket a győri kapu előtt. 12 perccel a meccs vége előtt egy húzós szabadrúgásnál az ellenfél védője megpróbált tisztázni, de a saját kapujába juttatta a labdát, 2–2. Innentől az volt a kérdés, hogy sikerül-e megszereznünk a 3 pontot. Az Üstökös nem adta fel, és a nagy nyomás alatt is próbált kitartani, pontot szerezni. Kemény belépők adódtak ilyenkor mindkét oldalon, heves indulatokkal. Jöhetett volna a finálé a 90.percben, Karáth Kevin szélről adta be remekül a labdát, azt a kapus kipaskolta éppen Mesics-Leiner Félix elé, aki a szélről cselezett befelé, és óriási kapufát lőtt. Sajnos nem sikerült a maradék időben gólt szerezni! Aminek örülök, hogy sikerült 0–2-ről felállni, de a végjáték képe alapján nyernünk kellett volna. Fájó, hogy ennyire kevésen múlik újra és újra, egy bravúros győzelem megszerzése. Az edzésmunka kiváló volt a héten, bízom benne, hogy hosszú távon sikerül elérni azt, hogy az ilyen meccsekből rendre mi jöjjünk ki győztesként, de ehhez az kell, hogy élesben előbb ébredjünk, és a kezdetektől fogva kellő keménységgel lépjünk fel

– értékelte a látottakat Somlai Roland.

  • Csatolt dokumentumok