Lurkó UFC U17 – FC Ajka U17 2–2 (1–1, 1–0, 0–1)
Lurkó UFC U17:
Varga B. – Tancsics, Csóri, Baldauf, Rosta – Kálócz, Biró B. – Bertha, Berzlánovich, Kovács N. – Szabó B. Csere: Kovács F. Vezetőedző: Nagy Krisztián.
Gólszerzők: Szabó B., (1–1), Kovács N. (11-esből, 2–1)

 A felkészülés harmadik hetének zárásaként a Lurkó UFC U17 (2007) az ajkaiak hasonló korosztályát látta vendégül felkészülési találkozón. Rendkívül gyors ajkai csapatot láttunk vendégül. Az előzetes megállapodás alapján 3X30 percet játszottak a felek. A meccs legeleje a tapogatódzásról szólt, aztán egy kontra végén erősen lesgyanús helyzetből szerzett vezetést az Ajka. Még az első felvonásban egyenlítettünk: Szabó Bence leleesett egy belső védős passzt és a kapust is kicselezve szerzett gólt, 1–1. Mindhárom harmadra jellemző volt, hogy a több helyzet egyértelműen előttünk adódott, agresszívek voltunk, a befejezésekkel álltunk hadilábon. 45 perc telt el, amikor Bertha Marcit buktatták a 16-oson belül, a büntetőt pedig Kovács Nimród értékesítette, 2–1. Az utolsó 30 percben is több lehetőségünk kimaradt, míg a vendégek egy pontrúgás után egyenlítettek, így 2–2-vel zárult a parázs ütközet.

A játékidőt tekintve a 90 percet három harmadra osztottuk fel, így több mindent is ki tudtunk próbálni. Az építő jellegű játékban hatékonyak voltunk, veszélyesek voltak a szabadrúgásaink is. A nagyobb előnyünk kialakítását a több bravúrt is bemutató ajkai kapus akadályozta meg. A hév néha elvitte a csapatokat, így jókor jött a hármas sípszó. Kálócz Zsolt kollégámmal együtt elégedettek voltunk, a végeredményt el tudom fogadni, de azért inkább nekünk állt a zászló. A srácok törekedtek a megbeszéltek betartására, így jó százalékkal kísérletezgettünk azoknál a szituációknál, amelyeknek nagy hasznát vesszük majd a bajnokságban

– értékelt Nagy Krisztián a mérkőzés után.  

 

  • Csatolt dokumentumok