Lurkó UFC U17 – Király SE U17 1–1 (0–1)
Lurkó UFC U17:
Varga B. – Tancsics, Csóri, Baldauf, Rosta B. (Nyőgéri, 80.) – Bauer (Révész, 62.), Biró (Mayer, 80.), Nagy B. (Kovács F., 62.), Kálócz – Berzlánovich, Szabó B. (Kovács N., 46.). Vezetőedző: Nagy Krisztián.
Gólszerző: Berzlánovich (86., 11-esből, 1–1)

A második fordulóban hazai környezetben léphetett pályára Nagy Krisztián együttese a Lurkó UFC U17 (2007). A mieink jól álltak bele a meccsbe, állandóan a vendégek kapuja előtt voltunk, ám a lehetőségeinket nem sikerült gólra váltanunk. Az első félidő utolsó pillanataiban a bal szélünkön indult a vendégek akciója, aminek végén egy 15 méteres lövése a hosszú sarokba talált utat.

A szünet után előnyük tudatában a vendégek magabiztossá váltak, ők futballoztak jobban. A cserék aztán lendítettek a zöld-feketék játékán, az utolsó tíz percben pedig mindent egy lapra feltéve futballoztunk, aminek meg is lett az eredménye: a Kovács Ferenc buktatásáért megítélt büntetőt Berzlánovich Máté váltotta gólra, így az első hazai mérkőzésünk 1–1-gyel zárult.  

Igyekeztünk az elmúlt időszak hibáiból tanulni: minimalizálni szerettük volna azokat az eseményeket, amelyekből gólokat kaptunk. A technikai hibákat jól csökkentettük, a várakozásokon felül alakult az első félidő. Több lehetőségünk volt, jók voltak a szögleteink, Berzlánovich Máté helyzete is góllal kecsegtetett. Mi irányítottunk, sajnos azonban az utolsó pillanatban egy sérülés miatt védekezés-létszámhátrányba kerültünk, amiből betaláltak a vendégek. Nem voltunk túl frissek a szünet után, így a támadásépítésre nem futotta az erőnkből. Aztán kockáztattunk a végén: ez a néhány plusz sprint, valamint a lelkesedés, illetve a cserék beállása pedig összességében gólt eredményezett. Kovács Ferencet kétszer is betört a büntetőterületen belülre, ahol szabálytalankodtak vele szemben – ebből a másodikat meg is ítélte a játékvezető, Berzlánovich Máté pedig kiváló ítélet-végrehajtónak bizonyult. Kapusposzton rendkívül erősek voltunk, de mindegyik csapatrészben volt átlag feletti produkcióink. Koncentrálunk a következő feladatra: legközelebb Tatabányára utazunk

– mondta Nagy Krisztián vezetőedző.

 

  • Csatolt dokumentumok