Lurkó UFC U14 – Hévíz SK U14 3–0 (0–0)
Lurkó UFC U14:
Répcei – Kálócz, Somogyi-Rezner, Horváth S., Kovács F. – Ulrich (Farkas B., 41.), Geller, Csóri – Varga B., Tóth A. (Polgár, 59.), Takács M. (Varga N., 41.). Vezetőedző: Nagy Krisztián.
Gólszerzők: Tóth A. (45., 1–0), Varga B. (59., 2–0), Polgár (79., 3–0)

A tavaszi szünet utolsó napján a Hévíz SK érkezett Szombathelyre: az U14-es Regionális bajnokság észak-nyugati csoportjának 26. fordulójában. A fürdővárosiak még a dobogóra is esélyesek voltak az őszi eredményeik alapján, ám a tavasz valószínűleg más koncepcióról szól náluk, ugyanis ebben a periódusban csak hét pontra voltak eddig képesek.

Az első félidő kettősségről szólt: az elején inkább mi domináltunk, aztán a Hévíz került némi fölénybe. Ennek ellenére gól nem született. Aztán a fordulás után megint a mi jobb periódusunk következett: Geller Marci tört be balról a 16-oson belülre, a lövése kipattant, amit Tóth Attila juttatott a kapuba, 1–0. A Hévíz megpróbált egyenlíteni, ám egy kontrából kettőre tudtuk növelni az előnyünket. Tóth Attila indította Varga Bálintot, aki élt gyorsaságával, megverte a védőket és higgadtan a bal alsóba gurított, 2–0. A játék képe ezek után sem változott, és a hajrában egy újabb kontrával alakítottuk ki a 3–0-s végeredményt. Csóri Ádám felszabadítása után Polgár Bálint lépett ki, kicsit kisodródott a jobb oldali kapufához, ám egy jó cselt megcsinált, majd szépen lőtt a kapuba, 3–0.

Stabil középmezőnybeli csapatot fogadtunk. Mindig ki-ki meccset játszottunk velük. Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk az erősségeikre, azok közül is a gyors támadóikra. Igyekeztünk nem túlságosan feltolni a védekezésünket, és megóvni magunkat attól, hogy közel a kapunkhoz végezzenek el szabadrúgásokat. Mi irányítottuk a játékot, több helyzetünk is volt, a sarokrúgásaink is ígéretesek voltak. Bosszantó volt, hogy az első 20 percben a nagy helyzeteink kimaradtak. Innentől inkább a mi területünkön folyt a játék, nem tudtuk megtartani a labdát: volt 2-3 kecsegtető szabadrúgásuk is a vendégeknek. A félidőben frissítettem, jól is sikerült. A támadó szellemünket vettük elő, nem engedtük őket beindítani, eléggé agresszíven futballoztunk. Úgy gondolom, érett a gólunk, és meg is nyugodtunk ennek megszerzése után. Ők feljebb jöttek, így terület adódott előttünk. Amikor egyéni gólszerzési lehetőségeket akartunk kialakítani, az bizony akadozott, hiányoztak az önzetlen passzok. Megpróbáltak letámadni minket, azonban újabb kontrával eldöntöttük a meccset. Összességében jót tett a lelkünket ez a győzelem, oldani kell a görcsöt, ezért minden gólnak és minden pontnak örülünk. Megy ki a feszültség a srácokból: ha a hátralévő meccseken ezt hozzuk, akkor a bajnokság végére utolérjük magunkat

– nyilatkozta Nagy Krisztián vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok