FC Ajka U19 – Lurkó UFC U19 0–1 (0–1)
Lurkó UFC U19.: Kovács Dominik – Hajmási (Kovács Dániel, 46.), Lipics (Závecz, 46.), Balikó, Nemes (Janzsó, 59.) – Pusztai, Kiss L. (Ágoston, 92.) – Járfás (Németh T., 92.), Séfer, Kárász (Németh R., 80.) – Bakos. Edző: Janzsó László.
Gólszerző: Járfás (7., 11-esből)

A nyári felkészülés során már összecsapott egymással a két csapat: akkor az óriási esőzés miatt csak 2*30 percet játszottak, és a legelején szerzett góllal a Lurkó nyert. Az időjárást (és a mérkőzés idejét) leszámítva hasonlóan alakult a forgatókönyv most is. Egy jogosan megítélt büntetőt Járfás Gergő értékesített, a hosszabbítással együtt hátralévő 88 percben pedig hátul lehúzta a rolót a szombathelyi védelem. Pedig sérülés miatt többször, és több helyütt is kénytelen volt átszervezni a csapatot Janzsó László, de a lényeg a három bajnoki pont megszerzése.

Annak ellenére, hogy a meccs elején szervezetlenek voltunk és nagyon sok technikai hibával kezdtünk – passzaink és átvételeink is pontatlanok voltak – sikerült megszereznünk a vezetést. Ekkor még nem mert senki sem arra gondolni, hogy ezzel a végeredményt is beállítottuk. Úgy tűnt, mintha a mérkőzés hátralévő részében „saját magunk” ellen játszottunk volna: két teljesen egyforma erőt, és tudást képviselő csapat volt a pályán. Ma azonban a hetedik percben értékesített 11-es döntött. A meccs legvégén még a tizenkilencre is lapot húztam, ez pedig bejött, ugyanis ma a csereként beállok is tudták a dolgukat, és tudtak hozzáadott értékét produkálni. A kitartásunk eredménye is a három pont

– nyilatkozott a mérkőzésről Janzsó László.

  • Csatolt dokumentumok