Lurkó UFC U13 – Csornai SE U13 6–0 (2–0, 2–0, 1–0, 1–0)
Lurkó UFC U13: 
Juhász – Molnár G., Lakner, Andor – Polgár, Tompa, Varga N., Farkas B. – Gartner. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Varga N. (9., 1–0; 80., 6–0), Tompa (18., 2–0), Gartner (23., 3–0; 65., 5–0), Polgár (39., 4–0)

Szombat délelőtt a Csorna együttesét látták vendégül U13-asaink, amely csapat erejét mutatja, hogy az előző fordulóban az éllovas ellen ért el egy figyelemreméltó döntetlent. Ősszel, idegenben 6–2-re tudtak nyerni Joó Bálint tanítványai. Betegségek, sérülések miatt rendkívül szűk kerettel, cserejátékos nélkül tudott kiállni a Lurkó U13-as csapata. 

Kiegyenlített játékot hozott az első negyed, mindkét csapat törekedett a lapos passzos, kombinatív játékra. Valamivel többet volt a labda a mieinknél, többet folyt a játék az ellenfél térfelén. Egy átlövést követően, Varga Nimród révén sikerült megszereznünk a vezetést, amihez kellett a vendég kapus hibája is. Ezt követően mindkét oldalon adódtak lehetőségek, ám egészen az első etap végéig kellett várni az újabb gólra, amikor is Tompa Ádám növelte kettőre a mieink előnyét. 

Az első szünetet követően nem sokkal Gartner Raul ért el szemre is tetszetős találatot. Ebben a negyedben még Polgár Ádámnak is sikerült egy Lurkó-támadás végén a kapuba találni, így négygólos hazai előnnyel vonulhattak félidei szünetre a felek. 

A harmadik felvonásban inkább mezőnyjáték folyt a pályán, több ígéretes gólszerzési lehetőséggel mindkét oldalon, ám ebben az időszakban mind a vendégek hálóőre, mind pedig a mieink kapusa, Juhász Zoltán bravúrokat bemutatva hárított több alkalommal is. Ebből az impulzív, lüktető játékból aztán mi jöttünk ki jobban, és Gartner Raul második találatával tovább növeltük előnyünket. 

Az utolsó negyedben már érezhető volt a fáradtság a mieinken, több volt a pontatlanság a játékunkban, többet veszélyeztettek a vendégek. Ám gólt ebben a negyedben is a szombathelyieknek sikerült elérni. Varga Nimród önmaga második, csapata hatodik góljával beállította a végeredményt. 

Kombinatív, koncentrált, jó játékával megérdemelten tartotta itthon a három pontot U13-as csapatunk. 

Sajnálatos módon két játékosunk is az utolsó pillanatban, betegség, illetve sérülés miatt volt kénytelen lemondani a mai szereplést, egy játékosunk pedig a bemelegítés alatt jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot, így csere nélkül voltunk kénytelenek kiállni a mai találkozóra. Akadt hiba a játékunkban, de összességében elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. Labdabirtoklásban kezdeményezőek, kombinatívak voltunk. Jól működött a védekezésünk, kellően agresszívek voltunk, a párharcok nagyrészét megnyertük, amikor pedig átjutottak egy-egy játékosunkon, egy társa azonnal kisegítette. Az utolsó negyedet leszámítva koncentráltak voltunk, addigra úgy érzem, hogy fejben kicsit elfáradtunk, több rossz döntést hoztunk. Egy szervezett, technikás, jó csapatot sikerült ma legyőznünk, ami még inkább növeli a győzelmünk értékét

– értékelte a mérkőzést Joó Bálint.

  • Csatolt dokumentumok