A Regionális U19-es bajnokság Észak-nyugati csoportjában szerepelt a Lurkó UFC U19-es (2003–2004) csapata. A vezetőedző Molnár Károly tekintett vissza a 2021/2022-es küzdelemsorozatra.

A bajnokság elején az összeszokottság megteremtésére helyeztük a hangsúlyt, és úgy érzem, hogy az esetleges nehézségeinket megoldottuk. A 2003-asok jó alapot teremtettek, az U17-ből kiöregedők megérkeztek, sőt, még fiatalabbak is szerepeltek nálunk. A célunk az volt, hogy minél magasabb szinten játszhassanak a gyerekek. Ez nem mutatkozott meg mérkőzés-eredményességben, hanem inkább a fejlődésüket ez szolgálja. Mégis elmondhatom, hogy a játéktéren a srácok a maximálisra törekedtek, az idősebbek hozták a tőlük elvárhatót és segítették a fiatalabbakat.

Végül a hatodik helyen zárt a Lurkó.

A számszerű eredmény nem volt elsődleges: a saját stílusunkat, azaz a felépített játékot szerettük volna mindig megvalósítani, szó sem lehetett arról, hogy akár a bajnokságból kiemelkedők ellen racionális célfutballt mutassunk. Ahogy gyakoroltunk, azzal szerettük volna elérni, hogy a felnőttfutballra felkészítsük a fiúkat, mindeközben pedig jó képzést kapjanak. „El nem vertek” bennünket, persze voltak vereségeink, de a nálunk jobb eredményt elérőkkel is partiban voltunk. A helyezésünk reális, a középmezőny elején voltunk végig a bajnokság során. Ahogy az egyének fejlődtek, annál jobb csapatszintű sikereket tudhattunk magunkénak.

A 28 találkozóból mindössze háromszor végeztünk döntetlenre.   

Ez a filozófiánk miatt is bekövetkezhetett, hiszen a felépített játékkal a támadózónában is dominanciára törekedtünk. Hangsúlyozom, hogy nem volt fő szempont a helyezés, talán egy pozícióval végezhettünk volna előbbre – ezt pedig mi magunk szúrtuk el. Amikor hullámzó volt a teljesítményünk, az a sok sérült és egyéb hiányzások számlájára írható. Volt, hogy hektikusan alakult a keret összeállítása – talán emiatt nem tudtunk előrébb végezni.

A 2003-as korosztály búcsúzik a Lurkótól és az utánpótlás-futballtól is.  

Meglátásom szerint maximálisan: fizikálisan és technikailag is képesek és felkészültek a felnőtt labdarúgásra! Kívánjuk, hogy a megszerzett tapasztalatokat mielőbb kamatoztassák! Természetesen van különbség az UP és a felnőttfutball között, ezt próbáltuk érzékeltetni számukra folyamatosan. Az igazi megmérettetés előtt most állnak, ehhez sok sikert kívánunk, és bízom benne, hogy megállják a helyüket.

  • Csatolt dokumentumok