Lurkó UFC U14 – FC Ajka U14 3–0 (1–0)
Lurkó UFC U14: 
Szalai-Horváth (Gáspár, 41.) – Gudui, Lakner, Vincze, Andor – Vert Zs., Bertók (Rigó, 76.), Molnár G. (Szakács, 49.) – Farkas B., Gartner, Tompa. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Gartner (30., 1–0), Bertók (54., 2–0), Vert Zs. (80., 3–0)

Jobban kezdték a találkozót a mieink. A 4. percben előbb Farkas Bendegúz előtt adódott gólszerzési lehetőség, aki előbb nagyszerűen verte meg a védőjét egy az egy ellen, majd a kapufát sikerült eltalálnia. A 16. percben Gartner Raul vezethette a labdát a kapusra, lövését azonban a vendégek kapusa bravúrral hárítani tudta. A 29. percben Tompa Ádám indult meg a bal szélen, bevezette a labdát egészen a tizenhatos széléig, ahonnan remekül centerezett középre a hosszú oldalon érkező Molnár Gábor elé, akinek első, majd a második lövését is sikerült hárítania a kapusnak. A második lövést követően újra elé került vissza a labda, ezt követően, nagyon okosan már nem próbálkozott újabb lövéssel, mivel látta, hogy a kapus mellett két védő is a labda útját állná, hanem a 11-es pont környékén helyezkedő Gartner Raul elé tálalt, akinek lövése már utat talált a kapuba, 1–0.

A második játékrészben is kiegyenlített játék folyt a pályán, valamivel többet birtokolták a labdát a vendégek, viszont a mieink játszottak az ellenfél kapujára veszélyesebben. Az 53. percben Szakács Benedek kapott egy hosszúnak tűnő indítást a jobb oldalon. Már úgy tűnt, hogy a labda a vendégek védőjéé lesz, ám Beni egy óriási sprint után sikeresen kiharcolt csapatának egy szögletrúgást, aminek – mint az utóbb kiderült – óriási jelentősége volt, mivel a szögletet követően Bertók Gergő juttatta fejjel a labdát tanítanivaló módon a vendégek kapujába. Ezt követően az ajkaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, ám a mieink védekezése remekül működött, így igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a vendégeknek. Velünk ellentétben, ugyanis több ígéretes gólszerzési lehetőséget is sikerült kialakítanunk az ellenfél kapuja előtt, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Egészen a 78. percig, amikor egy középen, a pálya tengelyében vezetett támadás végén Vert Zsolt–Gartner Raul–Vert Zsolt-összjátékot követően utóbbi a levegőből lőtte ki a felső sarkot. Ezzel véglegesen eldöntve a három pont sorsát.

Egy kiegyenlített, jó iramú találkozót láthattak a kilátogató nézők, ahol a mieink mutattak be az ellenfél kapujára veszélyesebb játékot, és a helyzetek számát tekintve megérdemelten tartották itthon a három pontot Joó Bálint tanítványai.

Egy képzett, jó csapat ellen játszottunk ma egy jó iramú találkozót, ahol mindkét fél a játékra törekedett. Az első félidőben mezőnyben kiegyenlített volt a játék, viszont mi játszottunk az ellenfél kapujára veszélyesebben. Sajnos a helyzeteink kimaradtak, ennek köszönhetően csupán egy minimális előnnyel sikerült zárnunk a játékrészt. A szünet után valamivel többet birtokolták a labdát a vendégek, a mérkőzés ezen szakaszában sok volt nálunk a ki nem kényszerített hiba, pontatlanok voltunk, labdaszerzéskor pedig túl nagy területeket engedtünk az ellenfelünknek, a mai kiváló védekezésünknek köszönhetően azonban ezt az időszakot is komolyabb vendég helyzet nélkül sikerült átvészelnünk. A második találat aztán megnyugtatta a csapatot, ezt kövezően újra feljavult a játékunk. A hétközi edzéseken az átmenetekre helyeztük a hangsúlyt, ami nagyon jól visszaköszönt ezen a találkozón, aminek külön örülök. Úgy gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk, a helyzetek számát tekintve akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna

– mondta Joó Bálint vezetőedző.  

  • Csatolt dokumentumok