Lurkó UFC U16 – Móri SE U16 3–2 (0–1)
Lurkó UFC U16:
Nagy D. – Gyulai (Karáth, 63.), Kevy (Szalóki-Varsányi, 46.), Simon, Szabó B., Vajda (Radányi, 63.) – Varga M., Mesics-Leiner, Verebélyi (Kolozsvári, 46.) – Szár (Dénes, 63.), Hajba. Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerzők: Simon M. (61., 1–1), Szalóki-Varsányi (65., 2–2), Varga M. (91., 3–2)

A bajnokságban a lényegi kérdések már eldőltek, ám a Lurkó UFC U16 (2006) számára mégis fontos volt a mai találkozón, hiszen a Móri SE ellen még nem sikerült győznünk. Az utolsó fordulóban éppen őket fogadtuk.

Az első félidőben mi játszottunk fölényben, ám még kapu torkából is a kapufát találtuk el, sőt, volt olyan helyzetünk, amikor négyszer is védett a móri kapus. Aztán fél óra elteltével a vendégek szerezték meg a vezetést: hatékonyabbak voltak elől, hiszen a két helyzetükből egy gólt és egy kapufát értek el.

Magas iram, magas színvonal jellemezte a második félidőt is. Egy óra elteltével egyenlítettünk. A saját 16-osukra álltak vissza a vendégek, ám Simon Milán nagy átlövésgóllal egyenlített. A következő helyzetből azonnal betalált a Mór, majd egy szép akció végén Szalóki-Varsányi Bendegúz remekül emelte át a kapust, 2–2: négy perc alatt három gól is esett. Már a hosszabbításban jártunk, amikor egy kapu előtti kavarodás után mi szereztük meg a labdát, Varga Mátyás pedig remek érzékkel a felső sarokba lőtt, megszerezve a győzelmet a Lurkó számára, 3–2! Minden jó, ha vége jó!

Az első perctől kezdve mi próbáltunk kezdeményezni. Folyamatosan helyzeteket tudtunk kialakítani, de rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt. Emellett balszerencsések is voltunk. Szünet után a hátrányban is hajtottunk, a célunk a mielőbbi egyenlítés volt. Ez össze is jött, majd újabb gólváltás után 2–2-re alakult az eredmény. Ezek után is mentünk előre, a Mór inkább az iksz megtartására törekedette. A hosszabbításban azonban betaláltunk. Egy nagyon jó ellenfél ellen kemény találkozón sikerült győznünk

– nyilatkozta Somlai Roland a mérkőzés után.

 

 

  • Csatolt dokumentumok