Balatonfüredi USC U17 – Lurkó UFC U17 3–5 (3–1)
Lurkó UFC U17:
Kiss B. – Vajda, Neszlinger, Kovács Á., Wágner (Hajba, 62.) – Nagy D. (Szabó B., 46.), Lang, Vér, Makkos – Tóth D. (Varga T., 61.), Szár (Horváth H., 83.). Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Lang (8., 0–1), Vér (53., 3–2), Makkos (66., 3–3), Szár (81., 3–4), Neszlinger (89., 11-esből, 3–5)

Remekül kezdtük a mérkőzést: nyolc perc után már be is találtunk. Egy szöglet után kétszer is kapufát találtuk el, a második utáni kipattanót Lang Barnabás rúgta úgy a kapuba, hogy a labda a kapufáról pattant befelé. Hamar egyenlítettek a fürediek, ám mi maradtunk fölényben. Ennek ellenére az első félidő hajrájában kétszer is ők találtak be, így a mi szempontunkból 1–3 volt az eredmény 45 perc után. Ők inkább az előrevágott labdából igyekeztek helyzetet kialakítani, mi építettük a futballt. Ez a második félidőben igazán kiütközött. Megint nyolc perc kellett a kezdés után a Lurkó-gólhoz: Vér Kristóf 22 méterről szép mozdulattal a kapu jobb felébe lőtt védhetetlenül, 2–3. A félidő közepén Makkos Máté szép egyéni akció végén egyenlített, majd a hajrára megérkezve megfordítottuk a mérkőzést. Hajba Zoltán visszaadott labdájára Szár Gábor érkezett és az ötös sarkáról pörgetett a hálóba, 3–4. Az utolsó előtti percben 11-eshez jutottunk, aminél Neszlinger Zsolt magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyult, a kapu jobb sarkába lőtt, kialakítva a végeredményt.

Fordulatos mérkőzést játszottunk! Mi szereztük meg a vezetést, ám hamar egyenlített az ellenfél, sőt, az első félidő hajrájában még kétszer is betaláltak, így kétgólos hátrányban mentünk pihenőre. Nem telt a legjobb hangulatban a szünet… A fejmosás eredményes volt, megfogadták az elhangzottakat. Megfordítottuk az eredményt, méghozzá remek játékkal és csapatmunkával! A cserék is rengeteget tettek hozzá, büszke vagyok a fiúkra

– mondta Janzsó László a meccset követően.  

 

  • Csatolt dokumentumok