Lurkó UFC U14 – Üstökös FC Győr U14 3–2 (1–2)
Lurkó UFC U14:
Répcei – Kálócz, Csóri, Horváth S., Kovács F. – Vecsera, Geller, Ulrich (Szalai-Horváth, 41.) – Varga B, Polgár, Takács M. Vezetőedző: Nagy Krisztián.
Gólszerzők: Takács M. (18., 1–0), Polgár (69., 2–2), Geller (79., 3–2)

A (számunkra) utolsó fordulóban a középmezőnyben lévő Üstökös FC Győr látogatott Szombathelyre: ősszel kétszer is kétgólos hátrányból álltunk fel velük szemben, akkor 3–3 lett a meccs vége.

Most a győriek kezdtek jobban, talán ők is voltak a rámenősebbek az első negyedórában, mégis mi szereztünk vezetést. Kálócz Dávid jó érzékkel támadt vissza, megszerezte a labdát, beadását pedig Takács Máté lőtte a hálóba, 1–0. Ezek után ránk jöttek a vendégek, és hiába szabadíthattunk volna fel többször is, egy lecsorgó labda után ki tudtak egyenlíteni. Akár megint megszerezhettük volna a vezetést, de Vecsera Balázs szabadrúgását nagy bravúrral ütötte szögletre a győri kapus. A szünetre a vendégek mehettek előnnyel: egy nagyon jó mélységi indítás után szerezték meg második góljukat.

Sőt, akár a meccs hajrájára fordulva el is dönthették volna a meccset, ám az utolsó passznál pontatlanok voltak. Mi pedig indítottuk a kontrát, aminek a végén Polgár Bálint a léc alá bombázott, kiegyenlítve az eredményt. A nagy meleg sokat kivett a csapatokból, de nekünk volt még némi erőnk, több szabadrúgást is kiharcoltunk, amelyek közül egyet Geller Marcell lőtt a kapuba, kialakítva a 3–2-es végeredményt.

A bajnoki cím még nem dőlt el, de az biztos, hogy a Lurkó UFC a negyedik helyen zárta a Regionális U14-es bajnokság Észak-nyugati csoportját.  

Végig kiélezett mérkőzésen, egy focizni jól tudó, nagyon harcos vendégcsapatot győztünk ma le. Nagyon fontosnak tartom ezt a három pontot! Ezekben a mérkőzésekben van spiritusz, ezekből lehet igazán tanulni. Szűk volt a keretem, de a szünetben átrendeztem a középpályát. A II. játékrész eleje kapkodós, sok hibával telített volt, de szép lassan átvettük az irányítást. A megszerzett labdákból több lehetőségünk volt, ám 1–2-nél meccslabdája volt az Üstökösnek. Ők ezt kihagyták, mi viszont az ellentámadásból kiegyenlítettünk, később pedig a győztes gólt is megszereztük! A két csapat közötti különbséget talán a mentális erő jelentette – méghozzá a javunkra. Gratulálok a srácoknak, hogy a végsőkig küzdöttek a mai találkozón, illetve örülök, hogy a saját maguk számára meghatározott célt, a TOP 5-ös helyezést is megszerezték

– mondta Nagy Krisztián a találkozó után.

  • Csatolt dokumentumok