Büki TK – Lurkó UFC U17-19 2–3 (2–1)
Lurkó UFC:
Gácsi M. – Nagy D., Kovács Á., Nemes, Ágoston – Varga T., Fábián, Horváth B., Makkos, – Holtay, Szár G. Cserék: Kiss B. – Wágner, Mesics-Leiner, Verebélyi, Radányi, Szár B., Prógli. Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Makkos M. (2), Wágner

Első felkészülési mérkőzését játszotta 2023-ban a Lurkó UFC U17-U19-es csapata – kiegészülve korábbi növendékünkkel, Nemes Adriánnal. Ellenfelünk a Vas vármegyei I. osztályban szereplő, rendkívül fiatal átlagéletkorú Büki TK csapata volt. A szakadó esőben lejátszott mérkőzés első félidejében a hazaiak vezettek 2–1-re, ám a szünet után megfordította az eredményt a Lurkó, így győzelemmel indult számunkra a 2023-as év.  

Elsődleges szempont nem az eredmény, hanem egy stabil csapategység kialakítása volt a részemről. Az előző évhez képest az edzéslátogatottság nagymértékben változott! Igaz, alapjában véve szűk kerettel rendelkezünk, ám a csapaton egyértelműen megfigyelhető a közös edzésmunka és mindenki tudja mi a feladata, szó sincsen arról, hogy a mérkőzés előtt kellene három edzésnapot elmagyarázni… Minimális talán szóra sem érdemes fegyelmezetlenséget követtünk el, de ezeket most csapatszinten egymás között tudták elrendezni a srácok. Jó érzéssel töltöttel, hogy sokan valóban a pozitív változás útját választották és ezzel erősítik is a csapatot. Jól kezdtek a hazaiak, többet birtokolták a labdát és próbálták irányítani a játékot. Az első harminc perc az övüké volt. Azonban mi szépen, fokozatosan megérkeztünk a mérkőzésbe. Jó volt látni, hogy a félidei eredmény nem törte meg a csapatot. A második játékrészben talán erőnlétileg elfogytak a hazaiak (bár mi mögöttünk is csak négy edzés van még.) Nem is igazán volt lehetőségük a kapunk előtt. A srácok a megbeszélteket betartva játszottak, sok átlövéssel próbálkoztunk 18-20-22 méterekről. Ezek nagyrésze kaput talált vagy éppen a hazai kapusnak kellett nyújtózkodnia. Összességében elégedett lehetek, de elbízni nem szabad magunkat, mert van még hova fejlődünk. Somlai Roli U17-es csapata a mai napon is kisegített bennünket és edzőjüket egy kicsit más szereposztásban is láthattuk, hisz a büki csapat védelmét erősítette, nem is rosszul… Köszönjük a bükieknek a lehetőséget, sok sikert kívánunk nekik

– értékelt a mérkőzést követően Janzsó László.

  • Csatolt dokumentumok