Lukácsháza U19 – Lurkó UFC U17/U19 1–3 (0–1)
Lurkó UFC U17/U19:
Bögöly – Ágoston, Sáfár, Karvalics, Nemes – Kiss L. – Járfás, Vér, Horváth B., Kárász – Holtay. Cserék: Kiss B. – Varga M., Nagy Dávid, Sabia, Németh R., Pataki, Makkos. Edző: Janzsó László.
Gólszerzők: Kárász (20., 0–1), öngól (72., 1–2), Nagy Dávid (82., 1–3)

Első felkészülési találkozóját játszotta 2021 nyarán a Lurkó UFC: az U17-esekhez négyen is csatlakoztak az U19-ből, így vegyes csapattal utaztunk Lukácsházára. Janzsó László együttese a 20. percben szerezte meg a vezetést. Éppen helyet cserélt egymással a két szélső középpályás, és az ő remek összjátékuk hozta meg az első Lurkó-gólt: Járfás Gergő húzott el a bal oldalon, felnézett, és pontos átadása Kárász Noelt találta meg, aki nagy erővel lőtt a hálóba. Szünet után egy szűk negyedóra elteltével egyenlített a házigazda, ám nem sokkal ezután egy kapu elé érkezésnél Németh Raul zavarta meg úgy a védőjét, hogy a bekkről a kapuba pattant a labda, ismét nálunk volt az előny. A hajrához közeledve Vér Kristóf szöglet Nagy Dávid remek mozdulattal bólintotta a kapuba 14 méterről, kialakítva a 3–1-es Lurkó-győzelmet.

A mai nap visszahozta a jókedvemet – pedig vegyes tapasztalataim vannak, hiszen a múlt héten láttam a lukácsháziak Söpte elleni meccsét, tudtam, mire képesek. Játszottak náluk is, nálunk is idősebbek. Debütált a Lurkóban Karvalics Kornél, le a kalappal előtte, remekül futballozott. Lehetősége volt sokaknak, hogy megmutassák, mire képesek. Horváth Botit is kiemelném, alázatosan és a csapatérdeket szem előtt tartva játszott. A csereként beállók közül Makkos Máté és Varga Máté szintén rendkívül akaratosan játszott, de a többiekről is elmondhatom, hogy tudatosan futballoztak. Kiss Levente és a védelem remekül megoldották a feladatukat. A támadásfelépítés is jól működött Vér Kristóf által, a befejezésekkel van – ahogy volt is – még problémánk. Mindenkiben benne volt, hogy nem csak nekem, hanem saját magának is megmutatja, mire képes. Sokat fejlődött az ellenfelünk is – évek óta látom őket is: az ő dicséretük a miénk is egyben

– foglalt össze az első mérkőzés tapasztalatait Janzsó László.

  • Csatolt dokumentumok