Lurkó UFC U19 – SC Sopron U19 1–0 (1–0)
Lurkó UFC U19:
Németh H. – Varga T., Szabó B. Várnai (Katona, 64.), Neubauer – Kovács Á. (Kacsó, 92.), Nagy B. (Verebélyi, 46.) – Nagy D., Kálócz (Holtay, 46.), Hajba – Makkos. Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerző: Makkos (12., 11-esből)

A tabellaelső SC Sopron érkezett Szombathelyre – ellenünk évek óta minimális sikert értünk el a felsőbb korosztályokban. Most is 100%-os mérleggel érkeztek az U19-es Regionális bajnokság Alap-szekciójának Északnyugati csoportjának 5. fordulójának nyitómérkőzésén.

A 12. percben Makkos Máté lépett be két védő között a 16-oson belülre, ahol szabálytalankodtak vele szemben, 11-es! A büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a kapuba. A soproniak alakítottak ki valamivel több helyzetet, azonban a védelmünk tökéletesen működött, nem volt rés a pajzson.

A hajrában egy beadás után csúsztatás elkerülte a kapunkat, azaz több gól nem esett, 1–0-ra győzött a Lurkó UFC U19 (2005-2006).

A SC Sopron képzett, erős csapat, pár éve biztos, hogy nem volt sikerélményünk velük szemben. A találkozó előtt azt kértem, hogy hozzuk le nullára a meccsre, illetve, hogy a középpályán bátran játsszunk. Kiemeltem Makkos Máté szerepet, kértem, hogy vállalja fel a játékot a büntetőterület környékén – ezt teljesítette is, és ez három pontot ért! Óriási munkát végeztek a srácok, fegyelmezettek voltak ma is, érett futballt mutattunk be. Élvezetes mérkőzés volt, és talán, amit sosem mondtam még: nem maradt bennem hiányérzet

– nyilatkozta Janzsó László vezetőedző.

 

  • Csatolt dokumentumok