A velünk azonos bajnokságban szereplő Sárvár FC U16-os csapatával találkoztunk. A 36 fok ellenére nagy iramban kezdődött a találkozó. Az első percben egy szép támadást követően ajtó ablak helyzetben még ziccert rontottunk, de egy perc múlva egy hasonlóan szépen felépített támadást követően, Károlyi már nem hibázott, 0–1. Az erős kezdést követően játékosaink kissé megnyugodtak és a Sárvár kezdeményezett. Egy beadást követően kapusunk középre paskolta a labdát a 16-oson érkező sárvári játékos pedig kapásból vissza lőtte a léc alá, 1–1. A következő 10 percben kiegyenlített játék folyt a pályán sok futással, párharcokkal. Később ismét fölénybe kerültünk, kisebb tűzijáték után, a hazai kapus 3-4 ziccert is védett, majd Révész – szögletből – ismét vezetést szerzett számunkra. Továbbra is a kapu előtt tartottuk a hazaiakat és egy kényszerítőt követően Janó tört óriási irammal kapura és értékesítette az előtte adódó lehetőséget, 1–3. Egy-egy edzőmeccsen minden játékosnak próbálunk kellő időt biztosítani, valamint játékosaink több korosztályban is pályára lépnek, így a 30. perc környékén hetet cseréltünk: sajnos a játékunkat ebben az időszakban sok hiba jellemezte. Kommunikációs hiányosságot követően 11-eshez jutott a Sárvár, melyet értékesítettek is, 2–3, szünet.

A rövid pihenő után ismét stabilizáltuk a középpályát és megint fölénybe kerültünk, ugyanis a támadójátékunk volt rendkívül aktív. Szép kényszerítők, beindulások, mélységi, valamint szélről jó ütemben megjátszott labdák segítségével rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Károlyi növelte az előnyünket, ráadásul duplázott (2–5). Amikor már más csapat talán feladta volna, a Sárvár tudomást sem vett az eredményről: egy előre vágott labdából elmentek a szélen és a beadást kapásból vágták a hálónkba, 3–5. A támadó játékfelfogásunk nem lankadt az utolsó 20 percre sem, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, melyekből több kihasználatlanul maradt, azonban a rendkívül motivált Károlyi sokszor kérte – és kapta is –, melyekből szép egyéni megoldássokkal tovább növelte az előnyünket. Ki kell emelni, hogy szélsőink, középpályásaink remek ütemű passzokkal, indításokkal támogatták csatárainkat. Igyekeztünk hasznos cselekkel, megindulásokkal megbontani ellenfelünk védelmét, szélen és középen egyaránt. Egy utolsó sárvári találatot követően végül 7–4-re győztünk a fürdővárosiak otthonában.

Egészen hihetetlen volt ez a mérkőzés. Az eredményre ilyenkor szokták azt mondani, hogy vízilabda-eredmény született. Óriási erőket fektettünk a támadásokba, azonban a csapatvédekezésre kevesebb jutott. Figyelmetlenségekből kaptuk a gólokat, azonban ez még jókor jött a bajnokság előtt! Minden játékosunknak próbáltam kellő lehetőséget biztosítani, figyelembe véve a hét további programját. A tanulságokat levonjuk, hisz’ egy hét múlva bajnoki, próbáljuk a hibákat orvosolni, erősségeinkre rágyúrni. A Sárvár remek ellenfél volt, mert az utolsó pillanatig nem álltak le. Külön öröm számomra, hogy egy összeszokott ellenfél ellen tudtunk eredményesen és szépen futballozni. Van stílusa a csapatnak! Másfél hónap kemény munka és 12 új játékos – mindez együtt örömmel tölt el. Egyelőre a srácok teszik a dolgukat, bízom benne, hogy haladunk tovább a megkezdett úton

– értékelt Somlai Roland a mérkőzést követően.

  • Csatolt dokumentumok