Az U15-ös futsalbajnokság második fordulójában Bükön, a Táplánszentkereszt vendégeként szerepelt együttesünk. A mérkőzésre ezúttal Joó Bálint vezetésével U14-es csapatunk utazott el.

Táplán SE – Lurkó UFC 10–2 (5–0)
Táplán SE:
Hajba – Kovács F., Polgár B., Polgár Á., Molnár B. Cserék: Kovács M., Tóth M., Pék, Simon.
Lurkó UFC: Gáspár – Andor, Gudui, Vert, Farkas B. Cserék: Horváth S., Varga N., Gartner, Németh B. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Polgár Á. (4), Molnár B. (2), Pék (2), Polgár B., Simon, ill. Farkas B. (2)

Tudni kell, hogy mivel ez a bajnokság teljesen független a nagypályás bajnokságoktól, így a szabályok lehetővé teszik, hogy az egyébként nagypályán más egyesületben szereplő játékosok, a futsalbajnokságban a nagypályás csapatuktól eltérő csapatban szerepeljenek. Így fordulhat elő, hogy a Táplánszentkereszt csapata Lurkós, illetve Illés Akadémia-játékosokkal teletűzdelve szerepelhet ebben a bajnokságban.

Noha ezt a sportot is labdával, illetve lábbal játsszák, azért nem véletlenül mondják azt, hogy ez egy teljesen másik sportág. Az első játékrész részünkről a szabályok, illetve magával a futsallal való ismerkedésről szólt. Kapkodva, sok hibával, sok ki nem kényszerített hibával játszottunk. A második félidőben sikerült felvennünk a játék ritmusát, ekkor már láttam jó dolgokat, a góljainkon kívül több ígéretes lehetőséget is sikerült kialakítanunk. Mi úgy tekintünk erre a bajnokságra, mint egy nagyon jó lehetőségre, egy kiegészítő sportra a téli holtszezonban, ugyanis rengeteget olyan pozitív dolgot adhat a futsal a gyerekeknek, melyeket majd remélhetőleg kamatoztatni tudnak a nagypályás labdarúgásban is

– mondta a látottakról Joó Bálint vezetőedző.  

 

  • Csatolt dokumentumok