Fut az idő szekere, lassan leperegnek az esztendő utolsó napjai, és megállapíthatjuk, hogy az Illés Akadémián, továbbá a Lurkó UFC-ben futballozó játékosainknak ez az év is rengeteg munkával, edzéssel, és a bajnoki mérkőzések mellett számos nemzetközi találkozóval, tornával telt.

A sok nagyszerű élményt rengeteg fénykép őrzi, nem beszélve az örök emlékekről, amelyeket évtizedek múlva is emlegetni fognak majd játékosaink.

Lapozzunk bele kicsit a mögöttünk hagyott 2018-as esztendő évkönyvébe, és idézzük fel a számunkra fontos pillanatokat, nem figyelmen kívül hagyva nemzetközi kapcsolatainkat, hiszen ezek nélkül kevesebbek lennénk!

Épphogy elindult az esztendő, már a második hétvégén nagyszerű dolgok születtek Hartbergben, a 2004-es csapatunk jóvoltából. A korosztály talán legrangosabb európai teremtornáján először jutott az Illés Akadémia csapata a felsőházi rájátszásba. Legyőztük a Bayern Münchent, a Tottenham Hotspurst, a Regensburg csapatait, óriási meccset játszottunk az Ajax és a Slovan Bratislava ellen, nüanszokon múlt a nyolc közé jutás.

2005-ös csapatunk tavasszal Csehországban, Malesovban nyerte meg a Frantiska Lhotáka Emléktornát a Slavia Praha csapata előtt. Több éve ott vagyunk ezen a cseh és szlovák élcsapatok utánpótlás alakulatait felvonultató tornán, most nyertük meg első alkalommal.  A csapat megnyerte a Novák Dezső Emléktornát is. 

2006-os gárdánk döntőt játszhatott a Danone Kupa magyarországi döntőjén, Bécsben nagypályás tornát nyertek, Oberpullendorfban pedig a Sturm Grazot verték a tornadöntőben. Megjárták Milánót, olasz

csapatokkal mérkőzhettek és életre szóló élményeket szereztek.

A 2007-es korosztály különösen szép eredményeket könyvelhetett el Ohlsdorfban és Linzben. Az előbbi helyszínen a 3. helyen végeztek német és osztrák Bundesliga (Austria Wien, Rapid Wien, Sturm Graz, Ingolstadt) csapatok előtt. Linzben a negyedik hely jutott nekik a szintén erős mezőnyben.

Kiemelkedő emlék a római tornájuk, ahol 20 csapatból a harmadik helyet érték el.

Megmérkőztek a Fiorentina és a milánói Internazionale csapatával, utóbbi edzői is elismerő szavakkal illették a játékukat. A júniusi zágrábi tornán nem sikerült már ilyen eredményeket elérni, de játszhattak a Crvena Zvezda és a Hamburg csapataival. 

Ez szintén egy igazi európai elittorna volt, (Juventus, Hertha BSC, RB Leipzig stb.), jó volt ott lenni!

Talán a legtöbbet alakuló csapatunk a 2008-as volt, mélyről jöttek fel, sokat fejlődtek az év folyamán és erősödtek is. Megnyerték a Tebeli Emléktornát, augusztusban Csehországban jártak, nem szegődött melléjük a szerencse, de a rangos tornán szép élményeket és sok győzelmet szereztek, és bízhatunk benne, hogy rövidesen hallatnak magukról. 2019 augusztusában ők képviselik az akadémiát a korábban már említett ohlsdorfi tornán.

Kisebb korosztályaink szintén rengeteg tornán jártak, játszottak teremben és szabadtéren egyaránt, Ausztriában, Szlovákiában és hazánk több jelentős tornáján is ott voltak.

Kitekintettünk a futsal világába is. Vas megyét egyedül a 2003-as korosztály képviselte az ország négy legjobb csapata között. A négy korosztály megyei döntőjéből kettőt megnyertünk, nem ez a profilunk, de életképesek vagyunk ebben a játékban is.

A jövő már elkezdődött! Saját teremtornáink közül december elején már lezajlott a VII. Savaria Post U10-es torna, ahol a Sturm Graz vitte ismét magával a vándorkupát. Januárban következnek a számunkra nagyon fontos emléktornáink, először a Kulcsár Ferencről, majd a Szarka Zoltánról elnevezett U11 és U9-es torna, rangos mezőnyökkel. Nyáron ismét lesz két szabadtéri tornánk, június közepén az U9-es és U11-es csapataink mérkőznek rangos ellenfelekkel .

Augusztusban pedig harmadszor is megrendezhetjük a Styrian Champions Masters U10 selejtezőtornáját.

Akadémiai korosztályaink a tavaszi bajnoki szezont megelőzően megmérkőznek majd a Rapid Wien, 

Sturm Graz, Karnten AKA, St. Pölten AKA és a Slovan Bratislava gárdáival.

Rengeteg esemény, program, mérkőzés, lehetetlen mindent felsorolni, ezek biztosítják a korosztályaink fejlődését, nélkülük kevesebbek lennénk!

Szép év volt a kalendáriumból kiszakadó 2018-as, és a felbukkanó 2019-ről is reméljük, hogy szép lesz a Lurkó és az Illés Akadémia játékosai, edzői számára! Ezért kell dolgozni az év első napjától…