Nagy Krisztián, csapatunk edzője sok-sok problémával küzdött meg a 2020/2021-es kiírás során, és úgy látja: amennyiben kicsit szerencsésebb a társaság, akkor 2-3 pozícióval előbbre is végezhetett volna a tabellán.

Ahogy ősszel is mondtam: a pandémia kihatása és következménye óriási volt ránk nézve. Otthoni vagy iskolai karantén miatt sokan hiányoztak. Az eredeti keretem 17 főből állt, ami ősszel hosszú hetekre 7-9 főre redukálódott az edzéslátogatottságot illetően. Ez majdnem eltartott márciusig, majd ezt követően tudott a létszám 10-12-re, később 14 főre növekedni. Utóbbi esetén a srácokból többet ki tudtunk hozni. A bajnokság során elkerültek bennünket a gyenge edzéslátogatottság ellenére a sérülések is, így annak örültem, hogy emiatt nem voltak hiányzóink. 

Az edzésmunka és a bajnoki eredmények között egyértelműnek tűnik az összefüggés?

Igen, és ez meg is látszódott a végén: ha ki is kaptunk, feszegettük a határainkat. Nem tudtunk váltani, frissíteni, így nem mindig a legjobb képességűek tudtak szerepelni – ezért is kaptam nagy segítséget a 2007-esektől. Április-május során dolgoztunk végre minőségben: sok vidéki játékos szerepel nálunk, és látszik, hogy van különbség a Lurkóban nevelkedettek között, és az érkezők között – egy szintre hozni őket volt az év legszebb feladata, bár ebből a szempontból továbbra is van csiszolnivaló.

Milyen elképzeléssel küldtek pályára a fiúkat?

A taktikai feladatokat, valamint a nagy létszámú játékokat márciustól tudtuk gyakorolni. Meglátásom szerint azonban technikai szinten tudtunk rengeteget fejlődni. Büszkék lehetünk arra, hogy egy ilyen sikertelenség ellenére is nagy csapategység jellemzett bennünket: jó baráti kör alakult ki, örülnék, ha együtt tudna maradni ezt a társaság. A nehéz helyzetben is összetartottunk, a légkör mindig megfelelő volt.

Mit hozhat a jövő?

A nyár fő feladata lesz, hogy fizikálisan megerősödjenek a fiúk: éppen abban a korban vannak, amikor még nagy-nagy ugrások is előfordulhatnak mind a súlyt, mind a magasságot illetően. Eredményesebbek lehetnek, ha együtt dolgozhatnak tovább. Vannak, akik kifejezetten jó képességűek, és örülnék, ha a fegyelmezési dolgok háttérbe kerülnének a következő szezonra: ahogy a 2020/2021-es bajnokság végére, azaz az utolsó 4-5 fordulóra ezek eltűntek.

Két csapatot tudtunk megelőzni a táblázaton. 

Reális a tabellán elfoglalt helyünk: ha egy kicsit szerencsésebb a helyzetünk, 2-3 hellyel lehettünk volna előbbre. Nem is azt sajnálom, amikor egy-egy szoros meccsen kikaptunk, hanem azokat a nagyobb arányú vereségéket, amikor hozzánk hasonló képességűek vertek meg bennünket. Van bennünk fejlődés, de még mindig sok a hiányosság, amit technikai-taktikai téren pótolni kell. Nincsen igazi góllövőnk, valamint azt a játékost keresem, aki igazán vezére lehet a csapatnak, aki a meghosszabbított kezem lehetne a játéktéren.  

  • Csatolt dokumentumok