Lurkó UFC U16 – DAC U16 0–1 (0–0)
Lurkó UFC U16:
Répcei – Hütter, Ilnicki, Horváth D., Joó – Polgár B., Kovács F., Révész (Tóth B.), Nyőgéri (Bereczki), Geller – Károlyi. Vezetőedző: Somlai Roland.

Két, 100%-os csapat találkozott egymással, így joggal számíthattunk jó mérkőzésre a Regionális U16-os bajnokság Alap-szekciójának Észak-nyugati csoportjának rangadóján.

A jó formában lévő csapatok élvezetes, lüktető mérkőzést játszottak. A második félidőben aztán megváltoztak a körülmények, úgy tűnt, joggal kérhettünk számon dolgokat a játékvezetőn. Az ellenfél – egyébként kiváló – védő játékosa két alkalommal is gólhelyzetben szabálytalankodott, azonban a második alkalommal semmilyen lapot sem kapott – erre reagálva az ellenfél edzője azonnal le is cserélte a játékost. Pár perccel később Kovács Ferenc verte meg védőjét 10 méterre a kaputól, a labdát eltolta, majd a védő elvétette a belépőt, koppantak a lábak, ám a büntető elmaradt. Folyamatosan próbáltunk helyzetbe kerülni, de a befejezésbe vagy hiba csúszott, vagy az ellenfél védői mentettek. Az idő múlásával előtérbe került a pszichikai hadviselés a vendégek részéről, megbotránkoztató megnyilvánulásaik is megtorlatlanok maradtak. Az ebből adódó frusztráció következményeként a mérkőzés vége már magasabb hőfokon zajlott. A 88. percben a DAC szabadrúgásból megszerezte a vezetést – nem szabadon azonban megfeledkezni arról, hogy mindezt leshelyzet előzte meg. Próbáltunk egalizálni, még az utolsó percben is adódott előttünk lehetőség, ám nem sikerült a lecsorgót gólra váltani. Sajnos több játékosunk nehezen viselte az egész mérkőzésen át tartó beszólogatást, így ketten is a kiállítás sorsára jutottak.

Személy szerint úgy érkeztem a mérkőzésre, hogy bíztam benne: a harmadik X-em mellé három pontot is szerez a csapat. Sajnos a mérkőzés vége óriási csalódás lett, és mindezt nem a játékra értem. Két jó erőben lévő csapat találkozott egymással. Nagy volt a harc a pályán, úgy gondolom mi játszottunk jobban, és tettünk többet a gólszerzésért. Az fáj, hogy rengeteg energiát fektetünk be a játékosok fejlődése érdekében hétről hétre, ezért sem szabadott volna ma ennek így végződnie...

– mondta Somlai Roland vezetőedző.  

  • Csatolt dokumentumok