Lurkó UFC U13 – FC Nagykanizsa U13 1–2 (1–0, 0–1, 0–1, 0–0) 
Lurkó UFC U13:
Palatin Tamás – Sántha Zalán, Takács Dominik, Kraller Noel – Pencz Milán, Szalay Bendegúz, Pék Zalán, Polgár Ádám – Rigó Vince. Cserék: Széplaki Sára, Berta Péter, Gombos Zalán. Vezetőedző: Pál Gergely.
Gólszerző: Rigó (14., 1–0) 

A legutóbbi, Tapolcán elszenvedett peches vereség után hazai környezetben szeretett volna javítani a Lurkó UFC U13 (2010). A zöld-feketék azonban nem éreztek a ritmust igazán – ennek ellenére sikerült a vezetést megszerezni az első negyedben. A vendégek védőjátékosait kicselezve, Polgár Ádám önzetlenül passzolt középre, az érkező Rigó Vince az üres kapuba lőtte a labdát, 1–0. Az ezt követő etapokban is inkább szenvedtek a mieink, miközben a kanizsaiak egy-egy góllal megfordították a mérkőzés állását. A negyedik felvonásra aztán magunkra találtunk, ám ekkor a szerencsével is hadilábon álltunk, nem sikerült betalálni, így kénytelenek voltunk vesztesen elhagyni a játékteret.

A mérkőzés elejétől kezdve kapkodva, idegesen játszottunk. Sok volt a pontatlan passzunk, kevés volt a mozgás, hiányoltam a kommunikációt. Az első negyedben szerzett vezető gólunk sem nyugtatta meg a csapatot. A kanizsaiak rombolták a játékunkat és bíztak a kontrajátékban. A több adódó lehetőségükből kettőt kihasználtak és átvették a vezetést. Az egyenlítő góljuknál a labdával kilépő játékost meg sem próbáltuk szerelni, „bekísértük” a kapunkig. A vezető találatuknál eladtunk egy labdát a félpályán és abból fordultak le, a kontra végén egy jól eltalált lövés vágódott a kapusunk felett a hálóba. Amiből muszáj építkeznünk, az a negyedik játékrész. Teljesen beszorítottuk ellenfelünket a kapujuk elé, nem tudták kihozni és megtartani a labdát. Az agresszívebb letámadásunk működött. Egymás után alakítottuk ki a helyzeteinket, sajnos egyet sem sikerült értékesíteni. A jövőben ezt a játékot kell az első perctől játszanunk! Fel a fejjel srácok, dolgozzunk tovább, bízva az eredményesebb folytatásban! Hajrá, Lurkó

– nyilatkozta Pál Gergely a mérkőzést követően.

  • Csatolt dokumentumok