Jancsó András ügyvezető elnök, Vargovics Zsolt szakmai vezető és Halmosi Szabolcs technikai vezető invitálták pizzázásra és limonádézásra a Lurkó UFC U15-ös (2007) korosztályát – a helyszín ezúttal is a Don Pepito étterme volt.

Alapból a jó játék a korosztály célja, sokak pedig a kiváló csapatközösség miatt hosszú távon terveznek a Lurkóban, és innen lépnének majd tovább a felnőttfutballba – mesélték a fiúk. A bajnokságból hátralévő meccseken a maximumra törekednek a srácok – van, aki elmondta, hogy az elmúlt időszakban több játéklehetőséget kap, és úgy érzi, hogy ez az ő fejlődését is magával hozta.

Szóba került ismételten a Lurkó UFC–Illés Akadémia-irány, sőt, az esetleg visszaáramlás is, ennek minden előnyével. Jancsó András ügyvezető elnök felhívta a figyelmet arra, hogy tervezett klubváltásnál töltsenek el elegendő felmérési időt arra vonatkozóan, valóban az ő fejlődésüket szolgálja-e a váltás, olyan befogadó-e a közeg, ami megfelel az igényeknek.

A srácok beszéltek a terveikről – rövidtávon arról, hogy milyen középiskolába is mennek-mennének, hosszútávon pedig arról, hogy az utánpótlásból kinőve milyen célok is lebegnek a szemeik előtt. Persze vannak már néhányan, akik más most középfokú intézménybe járnak – ők már abban is gondolkodnak, hogy egyetemi tanulmányokat is fognak választani. Elsősorban a futballban maradnának, sőt, többen jelezték, hogy a profizmus is szerepel a vágyak között – ha nem jön össze, akkor maradhat az alacsonyabb szint, vagy pedig a labdarúgó-közeg, pl. az edzősködés. Többen is kiemelték a pozitív légkört, az igazi csapategységet és az egymásért küzdést.

 

 

  • Csatolt dokumentumok