Lurkó UFC U13 – FC Nagykanizsa U13 2–2 (1–0, 1–0, 0–1, 0–1)
Lurkó UFC U13: Juhász Z. – Molnár, Lakner, Andor – Gudui, Tompa, Varga, Farkas B. – Gartner. Cserék: Takács, Sántha. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerző: Gartner (3., 1–0, 36., 2–0)

Egy igazi rangadóra került sor Szombathelyen, a Regionális U13-as bajnokságban. A mérkőzés előtt 4 pont volt a különbség a két csapat között a vendégek javára, viszont a mieink egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Jól ismerik egymást a felek, már az előző bajnoki idényben is kiélezett, parázs csatákat hozott ez az összecsapás.

Nagyon jól kezdték a találkozót Joó Bálint és Pál Gergely tanítványai. Rögtön az elején magához ragadta a kezdeményezést a Lurkó, aminek hamar, már a 3. percben meg is lett az eredménye. Tompa Ádám remekül ugratta volna ki Farkas Bendegúzt a bal oldalon, egy vendég védő azonban bele tudott érni az indításba, a labda így Gartner Raul elé került, aki lerázva magáról a védőjét, higgadtan gurított a kapus mellett a kapuba.

Ezt követően is inkább a Lurkó irányította a játékot, több nagy helyzetet is sikerült kialakítani, ám sajnos ezek kimaradtak, így további gól az első negyedben már nem született.

A vendégeknek szinte alig sikerült eljutni a kapunkig, Juhász Zolinak mindössze egy védeni valója akadt az első negyven perc alatt, viszont akkor egy szabadrúgás utáni megpattanó labdát, óriási bravúrral kellett szögletre tornáznia. Négy perccel az első félidő vége előtt Gartner Raulnak sikerült ismét kilépni a védők közül, és 12 méterről lőtte ki a hosszú alsót, 2–0.

Így, noha a játék képe, illetve a helyzetek számát tekintve könnyen nagyobb előnyre is szert tehettek volna a zöld-feketék, kétgólos hazai előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe, a vendégek nem sok veszélyt jelentettek a hazaiak kapujára, viszont így is, gyakorlatilag komolyabb lehetőség nélkül sikerült szépíteniük. Egy oldalról belőtt labdánál kapus és védő egymásra várt, a kanizsaiak játékosa pedig kihasználva a hazai védelem határozatlanságát, egy méterről már nem hibázott, 2–1.

A szépítő találat után a vendégek láthatóan vérszemet kaptak, újra visszajöttek a mérkőzésbe. Bár komolyabb helyzetig így sem sikerült eljutniuk, jól működött a mieink védekezése. 

Az utolsó negyedben is inkább mi irányítottuk a játékot, úgy tűnt, hogy kézben tartja a mérkőzést a Lurkó. Ám egy oldalról, a kaputól 25 méterre elvégzett vendég szabadrúgás után, egy beadásnak szánt labda a védőkön és a kapuson is átszállva a kapuban kötött ki, 2–2.

Ezt követően az utolsó 10-15 percben mindent megpróbált a Lurkó, hogy újra a maga javára fordítsa a mérkőzés állását. Viszont, amikor sikerült feltörni az ellenfél kemény, agresszív védekezését, akkor vagy az utolsó passzokba csúszott hiba, vagy éppen, hogy elkerülte a kaput egy-egy lövésünk, így az eredmény már nem változott. 

A játék képe, illetve a helyzetek száma alapján jobban rászolgált volna a győzelemre a Lurkó. Azonban, mint tudjuk, nem mindig a jobb teljesítményt nyújtó csapat nyer, ettől IS szép ez a sport. 

Nagyszerűen kezdtük a találkozót, az első negyven percben maximálisan azt kaptam vissza a srácoktól a pályán, amit kértem tőlük. Egyedül talán a helyzetkihasználásunk miatt volt bennem hiányérzet. Úgy gondolom, hogy a játék képe, illetve a helyzetek száma alapján nagyobb arányban is vezethettünk volna a szünetben. A harmadik negyedben mintha elkényelmesedtünk volna, 2–0 után egy kicsit elhittük, hogy megvan a mérkőzés, ami hiba volt. Nem véletlenül szokták azt mondani, hogy a 2–0 a legveszélyesebb eredmény. Sajnos ez most is beigazolódott. Ellenfelünk gyakorlatilag helyzet nélkül, a mi hibáink után talált két gólt, és jött vissza a mérkőzésbe. Ezután mentünk előre becsülettel, mindent megpróbáltunk, hogy megnyerjük a találkozót. Összességében nem lehet egy rossz szavam sem a srácokra, jól játszottunk, irányítottuk a mérkőzést, jól működtek az átmeneteink. Jól működött a csapatvédekezésünk, jól hoztuk ki a labdákat, szép támadásokat vezettünk. Úgy érzem, hogy a mai napon mindenképpen rászolgáltunk volna a három pontra, de ez egy ilyen sport, ettől IS szép ez a játék. Ez a mai egy nagyon hasznos, nagyon tanulságos mérkőzés volt a számunkra, amely által, a tanulságokat levonva, a hibákat kijavítva rengeteget fejlődhetnek a játékosaim

– nyilatkozta Joó Bálint a mérkőzést követően.

 

  • Csatolt dokumentumok