Lurkó UFC U16 – Üstökös FC Győr 2–2 (1–0)
Lurkó UFC U16:
Répcei (Mayer, 56.) – Hütter, Ilnicki, Bódi, Joó – Nyőgéri (Polgár B., 46.), Kovács F. (Horváth D., 59.), Porkoláb – Révész, Végh, Karáth (Paukovits, 65.). Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerzők: Ilnicki (23., 1–0), Révész (55., 2–1)

Az U16-os (2008) korosztályunk kezdte meg a bajnoki küzdelmeket a 2024-es esztendőben. Tették mindezt a regionális alap bajnokság észak-nyugati csoportjában felsőházában. Az első félidő felénél mi jutottunk vezetéshez: egy szöglet utáni lepattanót Ilnicki Marcell vágott a kapuba, 1–0. Feldobott bennünket a gól, voltak is lehetőségeink az előny növelésére, ám ezeket kihagytuk. Az 53. percben egy előrevágott labdát követően a kapusunk, illetve a védelem közt nem volt megfelelő a kommunikáció, így 11-es hez jutott az Üstökös, amelynél a kipattanót váltottak gólra, 1–1. Másfél perc múlva viszont ismét nálunk volt az előny: Révész Bence fejesével lett 2–1 ide. A játék ezt követően kapkodva vált, sok hibát és sok szabálytalanságot követően ismét egy jogos büntető következett, melyet értékesítettek a győriek, 2–2. A győzelem reményében veszélyeztettünk szabadrúgásból, illetve akcióból is, ám a lövéseink elkerülték az ellenfél kapuját. Még a 90. percben is volt egy óriási lehetőségünk: Végh Máté tört kapura egy mélységi indítást követően, enyhén kisodródott szögből lőtt kapura, de a vendégkapus hárított.

Kemény, hajtós találkozóra számítottam, és nem is kellett csalódnom. Lüktető iram, rengeteg párharc jellemezte a találkozót. Mindkét fél az utolsó pillanatig hitt a győzelemben. Voltak periódusok amikor fölénybe kerültünk, de sajnos a vezetések után rendre megnyugodtunk és ilyenkor a győrieknek sikerült egalizálni. Sok helyzetet alakítottunk ki, de állták a sarat. Mindkét csapat rögzített szituációkból tudott gólt szerezni. Bár több helyzetünk volt, igazságos eredmény született, mindkét fél átlag feletti energiákat mozgatott meg a győzelem érdekében

– nyilatkozta Somlai Roland vezetőedző.

 

 

  • Csatolt dokumentumok