Pénteken délután Komáromban Czibor Zoltán tiszteletére rendezett emléktorna sorozaton vett részt a kisebb átalakuláson átesett 2009-es csapatunk, a Lurkó-Illés Akadémia.

Távozott Nyári Olivér, érkezett Grádwohl Kristóf, s Cata bá helyett az új edző -a régi lurkós- Körhöcz György irányított.

Tikkasztó melegben több mint fél órás késéssel kezdődött az eredetileg 25 csapatosra tervezett torna. Végül is 3x4 , 1x3??? , 1x5 csoportok játszottak. A csoportokból az első kettő plusz a kettő legjobb harmadik került a középdöntőbe (12 csapat) .Itt 4x3 csapat alkotott újabb csoportokat, körmérkőzésekkel, s az itteni csoportgyőztesek játszottak elődöntőt ill. döntőt.

Megyénkből még a Haladás VSE képviseltette magát.

Mindkét vasi csapat jól teljesített s lett csoportgyőztes ( Lurkó az 5 csapatos, a HVSE a háromcsapatos csoportban)

Csoportmérkőzések :

Lurkó UFC - Siófok 0:1

Lurkó UFC - Szeged 3:2 ( Horváth Valentin 2, Vert Zsolt)

Lurkó UFC - MTE Mosonmagyaróvár 2:0 ( Hideg Botond, Papp Máté)

Lurkó UFC - Komárno 1:0 ( Papp Máté )

Csapatunk az első mérkőzésen a Siófok ellen idegesen, rengeteg helyzetet elpuskázva, ellenfélnek gólpasszt adva vereséggel kezdett.

 A Szegedi EAC, MTE Mosonmagyaróvár és a Komárnó elleni győzelmek jelentették a csoportelsőséget.

Középdöntő :

Lurkó UFC - SC Sopron 3:0 ( Papp Máté 3 )

Lurkó UFC - Komárom 6:2 ( Moldován Levente 2, Farkas Bendegüz 2, Hideg Botond, Vert Zsolt )

A két magabiztos győzelemmel a legjobb négy közé jutottunk a Budapest Honvéd az Újpest TE és a csoportból már ismert Siófok mellé.

Elődöntő :

Lurkó UFC - Budapest Honvéd 0:4

A döntőbe jutásért a Honvéd ellen meg kellett hajolni a jobban és eredményesen játszó ellenfél előtt. Sajnos ők fizikálisan és a játék elemeiben is fölénk nőttek. Igazságos eredmény született.

Bronzmérkőzést a csoportbeli ellenfelünkkel, legyőzőnkkel a Siófok csapatával játszottuk.

Lurkó UFC - Siófok 3:1 ( Hideg Botond, Papp Máté, Horváth Valentin )

A kevés játékossal érkező és sorozatterhelést maga után tudó csapatot legyőztük, ezzel megszereztük a bronzérmet.

Körhöcz György edző :

"Mivel nagyon hosszú nap volt, nem volt olyan játékos, aki minden mérkőzésen kiemelkedőt nyújtott, de nagyon jól reagáltak a kritikára, és a dicséretet is a helyén kezelték. Akik csereként szálltak be is jó játékkal, gólokkal tudtak segíteni, úgyhogy ez ma igazi csapatmunka volt. 
Első lépcsőfoknak ez a teljesítmény jó lesz, erre építkezünk. Munkánk van bőven, de dolgozunk is becsülettel. Gratulálok a srácoknak, és köszönjük a szervezők lelkes munkáját!"

1. Újpest TE

2. Budapest Honvéd

3. Lurkó-Illés   8 mérkőzés 6 győzelem, 2 vereség , gólarány:19:10

4. Siófok

5. Balassagyarmat ......

Csapatunk tagjai:

Szalai-Horváth Alex, Laczó Bálint, Moldován Levente, Horváth Sámuel, Tompa Ádám, Vert Zsolt, Hidegh Botond, Papp Máté, Grádwohl Kristóf, Horváth Valentin, Farkas Bendegúz;